• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Neuvottelut harjoittelukoulujen opettajien järjestelyerästä lisäajalle

31.10.2018 - 13.43 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ ja Sivistystyönantajat jatkavat neuvotteluja siitä, miten harjoittelukoulujen työaika- ja palkkausjärjestelmää kehitetään. Neuvottelutulosta odotetaan perjantaille, jolloin on kutsuttu koolle ylimääräinen OAJ:n hallituksen kokous.

OAJ ja Sivistystyönantajat yrittivät löytää lokakuun loppuun mennessä yhteisymmärryksen siitä, miten harjoittelukoulujen palkkaus- ja työaikajärjestelmiä kehitetään.
 
Neuvottelijat kuitenkin tarvitsevat lisäaikaa. OAJ:n tulo- ja palkkapoliittinen toimikunta ja hallitus ovat varautuneet pitämään ylimääräisen webex-kokouksen perjantaina 2. marraskuuta.
 
– Yliopistojen harjoittelukoulujen työaika- ja palkkausjärjestelmän uudistamiseen osoitettiin sopimuksessa 0,5 prosentin järjestelyerä. Sopimukseen kirjattiin, että mikäli ratkaisuun ei päästä määräajassa, vuoden 2019 alussa maksuun tulevasta järjestelyerästä poistuu 0,3 prosenttia, OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos sanoo.
 
Neuvotteluita on mutkistanut se, että Sivistystyönantajat haluavat samanaikaisesti käydä neuvotteluja harjoittelukoulujen työryhmätyön lisäksi ammatillisen koulutuksen vuosityöajasta.
 
Teksti: Maija-Leena Nissilä
Kuva: 123RF