• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ ensimmäisenä ammattijärjestönä SuomiAreenan pääyhteistyökumppaniksi

20.07.2018 - 00.00 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ on ensi vuonna ensimmäisenä ammattijärjestönä Mediahubin pääyhteistyökumppani SuomiAreenassa. Pääyhteistyökumppanuus antaa mahdollisuuden nostaa kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen ajankohtaisia kysymyksiä aiempaakin vahvemmin yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ on ensi vuonna ensimmäisenä ammattijärjestönä Mediahubin pääyhteistyökumppani SuomiAreenassa. Pääyhteistyökumppanuus antaa mahdollisuuden nostaa kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen ajankohtaisia kysymyksiä aiempaakin vahvemmin yhteiskunnalliseen keskusteluun. Sivistyksestä on tarpeen keskustella jatkuvasti.
 
- Koko suomalaisen yhteiskunnan kannalta on ratkaisevaa, että koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen tulevaisuus turvataan ja ollaan niissä edelläkävijöinä. Sillä luodaan pohjaa yksilöiden ja yhteiskunnan hyvinvoinnille ja menestykselle, myös uusille innovaatioille, toteaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.
 
Digitaalistuvassa maailmassa sivistyksellä sekä perustaidoilla ja -tiedoilla on edelleen vahva merkitys, mutta samalla osaamisen jatkuva kasvattaminen on yhä tärkeämpää.
 
- On tärkeää keskustella laajasti yhteiskunnan eri tasoilla siitä, miten parhaiten onnistumme kasvattamaan ja sivistämään tulevat polvet ja miten turvaamme nykyisin työelämässä olevien ihmisten osaamisen ja mahdollisuuden vastata tuleviin haasteisiin. Tähän SuomiAreena antaa erinomaisen mahdollisuuden ja loistavat puitteet. Tulemme tuomaan Poriin koko hienon tutkimuspohjaisen kasvatus- ja koulutusalan, Olli Luukkainen lupaa.
 
Teksti: Hanna Ottman