• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ on perhemyönteinen työpaikka – sai #edelläkävijä-tunnuksen tasa-arvovaltuutetulta

28.05.2018 - 00.00 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ työpaikkana on saanut tunnustuksen perhemyönteisyydestään. Tasa-arvovaltuutettu on aloittanut perheen ja työn yhteensovittamista edistävän #edelläkävijä-kampanjan, jossa asetetut kriteerit OAJ täyttää.

OAJ teki yhdessä henkilökuntayhdistyksensä Henkyn kanssa testin, jossa mitataan työpaikan perhemyönteisyyttä. Testin tuloksena OAJ sai oikeuden käyttää #edelläkävijä-tunnusta.
 
Perhemyönteisyys tarkoittaa muun muassa sitä, että työpaikan rekrytointikäytännöt ovat hyvät ja lain mukaiset, eikä perhetilanne vaikuta työntekijän valintaan. Työntekijöitä kannustetaan käyttämään oikeuttaan perhevapaisiin, ja perhevapaakäytännöt ovat kaikkien työntekijöiden tiedossa.
 
Perhevapaalle jäävän työntekijän kanssa käydään keskustelut niin vapaalle jäätäessä kuin töihin palattaessakin. Vapaan aikana työntekijään pidetään yhteyttä tämän toivomalla tavalla.
 
Organisaatiossa kehitetään perhetilanteisiin liittyviä joustoja ja niistä tiedotetaan. Perhemyönteisyys on myös osa kehityskeskusteluja.
 
Johdon esimerkkikin on tärkeää: johto käyttää perhevapaita, kun se on ajankohtaista. Johtoa ja esimiehiä koulutetaan perhevapaisiin liittyvästä lainsäädännöstä.
 
Perhemyönteisyyteen kuuluu myös tavoitteellinen tasa-arvosuunnittelu, jossa perhemyönteisyys on huomioitu osana organisaation toimintaa.
 
Lue lisää tasa-arvovaltuutetun kampanjasta täältä
 
Jaa