• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:lle valittiin kaksi uutta kehittämispäällikköä ja työmarkkina-asiamies

21.11.2018 - 12.41 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n hallitus valitsi kaksi päällikköä kehittämään järjestön toimintaa ja edunvalvontaa. Lisäksi järjestö saa uuden työmarkkina-asiamiehen.

Maailma muuttuu, ja OAJ varautuu muutoksiin uusilla rekrytoinneilla. Ensi vuoden alussa OAJ:ssä aloittaa kaksi järjestön hallituksen valitsemaa kehittämispäällikköä. 

– Haluamme OAJ:ssä ja OAJ:nä kehittyä ja vahvistaa jäsenistömme edunvalvontaa edelleen. OAJ haluaa vahvasti havainnoida ja ottaa huomioon jäsenistömme muuttuvan työn ja sen vaikutukset edunvalvontaan. Haluamme näiden kahden uuden tehtävän myötä olla vahvasti uudistamassa myös koko ammattijärjestötoimintaa, perustelee henkilöstölisäyksiä puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Lisäksi järjestön puheenjohtajisto valitsi uudeksi työmarkkina-asiamieheksi Petra Kirkko-Jaakkolan.

- Hänen avullaan vahvistamme edelleen työhyvinvointiin liittyvää edunvalvontaa.

Uudistamisen tueksi tarvitaan aktiivit ja kenttä

Järjestötoimintaa kehittämään OAJ:n hallitus valitsi Juha Makkosen. Hänen tehtävänään on suunnitella ja vetää OAJ:n järjestötoiminnan kokonaisvaltaista uudistustyötä.

– Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Tehtävä on erittäin kiinnostava ja jättää sopivalla tavalla väljyyttä toteuttamiseen. Kun suurta järjestöä lähdetään kehittämään, on hyvä, ettei etukäteen liian tiukasti määritellä raameja vaan tehdään tarvittavat taustatutkimukset ja -kyselyt sekä kuullaan laajasti niitä, joita uudistus koskettaa, Makkonen sanoo.

Uudistamisen tueksi tarvitaan Makkosen mukaan kokonaisvaltaisesti OAJ:n aktiivit ja kenttä. 

– Suuri merkitys on myös viestinnällä – sitä pitää olla riittävästi koko uudistustyön ajan. Uudistuksen onnistumisen edellytyksenä on, että se tehdään avoimesti ja dialogisesti.

Näköalapaikka koko oppimispolkuun

Edunvalvontaosastolle valittiin kehittämispäälliköksi Jaakko Salo. Hänen pääasiallisena tehtävänään on tunnistaa ja analysoida meneillään olevaa ja tulevaa muutosta sekä kehittää OAJ:n edunvalvontaa näistä lähtökohdista.

– Tehtävä tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen näköalapaikka kasvatus- ja koulutusjärjestelmän muutokseen kaikilla asteilla, Salo sanoo.

Makkonen siirtyy OAJ:hin Humanistisen ammattikorkeakoulun eli Humakin koulutuspäällikön tehtävistä. Salolla työnantaja säilyy ennallaan. Hän siirtyy OAJ:n erityisasiantuntijasta kehittämispäälliköksi.

Molemmat aloittavat kehittämispäällikön tehtävässään tammikuun alussa.

 

Teksti: Heikki Pölönen

Juttua muokattu 21.11. klo 15.10.: Lisätty tieto työmarkkina-asiamiehen valinnasta.