• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Liikuntapalkinto Ollin kiulu Pirkanmaalle – ”hieno kunnianosoitus liikkuvalle opettajakunnalle”

21.11.2018 - 15.16 Uutinen
Kuvituskuva
Pirkanmaalaiset valtuustoedustajat iloitsevat palkinnosta.

Tänä vuonna liikunnallisesta aktiivisuudesta myönnettävän kiertopalkinnon nappasivat OAJ:n valtuuston avajaisissa Pirkanmaan opettajat.

OAJ:n yhteysopettaja Mikko Mustoselle on päivän kohokohta, kun hän pääsee työpäivän jälkeen pelaamaan ja virkistäytymään hyvässä porukassa.

Kirkkoharjun koulun luokanopettaja Mustonen on yksi aktiivista opeliikkujista, joita Pirkanmaalla riittää. Heidän ansiostaan Koululiikuntaliiton puheenjohtaja Raija Vahasalo luovutti Pirkanmaan alueyhdistykselle Ollin kiulu -kiertopalkinnon keskiviikkona OAJ:n valtuuston avajaisissa.

Vahasalo muistutti, että tuoreen liikuntapoliittisen selonteon mukaan liikkumattomuuden kustannukset ovat yhtä suuret kuin työttömyyden kustannukset.

Vertaistukea kimppakyydissä

– Tämä on hieno kunnianosoitus Pirkanmaan aktiivisesti liikkuvalle opettajakunnalle ja liikuntamahdollisuuksien järjestäjille, Mustonen kommentoi palkintoa työpaikaltaan Kangasalta.

Porukalla liikkuminen yhdistää työyhteisöä ja koko Pirkanmaan opettajia, jotka käyvät samoissa liikuntatapahtumissa. Mustoselle urheilu antaa virtaa ja auttaa palautumaan työpäivästä.

– Pelivuoroilla ja kimppakyydeissä tulee jaettua kokemuksia ja ideoita, ja samalla saa hyvin vertaistukea. Tulemme eri kouluista, ja on virkistävää kuulla, miten muualla toimitaan, Mustonen sanoo.

Ilmaisia pelivuoroja

Koululiikuntaliiton kaukalopallo- ja salibandyturnauksissa on usein monta joukkuetta Tampereen seudulta.

– Esimerkiksi meiltä Kangasalta oli tänä vuonna opettajien salibandyn sm-kilpailuissa kaksi joukkuetta, ja yhteensä peleihin osallistui kolmisenkymmentä opettajaa.

Mustosesta on mukavaa, että Tampereen seudulla järjestetään vuoroja jääkiekossa, kaukalopallossa, salibandyssä ja koripallossa.

Opettajien vuorot ovat usein osallistujille ilmaisia tai edullisia. Aktiiviset paikallisyhdistykset ovat tukemassa opejoukkueiden osallistumista turnauksiin.

Opettajat kuntokuurilla

Pirkanmaalta on osallistuttu aktiivisesti myös juoksutapahtumiin, ja paikallisyhdistykset järjestävät esimerkiksi lenkkirinkejä.

Tällä hetkellä OAJ:n pirkanmaalaisia jäseniä innostaa liikkumaan kampanja, jossa opettajat merkitsevät liikuntasuorituksensa kuntokuurikorttiin. Kaikki kuntokorttinsa 5.12. mennessä palauttaneet osallistuvat Intersportin 50€ lahjakortin arvontaan.

Kilvassa Ollin kiulusta toiseksi tuli Uudenmaan alueyhdistys ja kolmanneksi Pohjois-Pohjanmaan alueyhdistys.

Teksti: Tiina Tikkanen
Kuva: Jarkko Mikkonen