• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja uudistaa opetustaan jatkuvasti: Olennaista on saada oppilaat kiinnostumaan | #OpettajanÄäni

01.04.2019 - 12.00 Uutinen
Kuvituskuva

Pyysimme opettajia kertomaan työnsä merkityksestä ja suomalaisen opettajuutensa ytimestä, koska liian usein opettajien ääni puuttuu keskustelusta, kun puhutaan koulutuksesta, varhaiskasvatuksesta ja tutkimuksesta. Opettaja, nosta sinäkin oma äänesi esiin vaaleissa!

Suomalaiset opettajat ovat rohkeita ammattilaisia. Sydämemme sykkivät työlle ja olemme sitoutuneita kehittämään sitä, sanoo Heli Haaro, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Vanttilan koulusta Espoosta.

– Mitä pidempään opetan, sitä hienompaa tämä on. Sitä tunnistaa erilaisten yksilöiden tarpeet helpommin ja osaa opettaa heitä paremmin, yläkoulun opettaja pohtii.
Haaro lisää opetukseensa jatkuvasti jotain uutta.

– Opetukseni on vanhan ja uuden liitto. Mietin aina, miten saan oppilaat kiinnostumaan. Sitä kautta löytyy motivaatio.

Kehittämällä eteenpäin

Kirjallisuuden kehittäjäopettajana Heli Haaro on muun muassa ollut kehittämässä verkkokirjallisuuspiiriä, johon kaikki hänen oppilaansa osallistuvat vähintään kerran vuodessa.

Ryhmä käy kirjastossa lainaamassa kirjoja, lukee ne ja keskustelee näkemyksistään kurssin verkkoalustalla. Opettaja moderoi ja ohjaa keskustelua.

– Kirjallisuuden ohella opitaan tärkeitä sosiaalisia taitoja, Haaro tiivistää.

 

Opettajat ovat työnsä parhaita asiantuntijoita

Liian usein opettajan puuttuvat keskustelusta, kun puhutaan koulutuksesta, varhaiskasvatuksesta ja tutkimuksesta. Nostetaan yhdessä opettajien ääni esiin näin eduskuntavaalien aikaan!

Opettaja, kerro omin sanoin työsi merkityksestä ja jaa ajatuksesi sosiaalisessa mediassa #opettajanääni-tunnisteella ja äänestä koulutusmyönteistä ehdokasta

Teksti: Salla Hongisto
Kuva: Konsta Leppänen

Juuri sinä voit vaikuttaa somessa – #opettajanääni esiin!

Haluamme, että myös opettajat pääsevät esiin, kun heidän työstään puhutaan. Opettaja, kerro työsi merkityksestä sosiaalisessa mediassa #opettajanääni-tunnisteella, ja haasta kollegasi mukaan!

Opettajan ääni esiin