• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Edessä työttömyysjakso? Tässä vinkit asiasta ilmoittamiseen

06.06.2019 - 10.37 Uutinen
Kuvituskuva

Onko edessä työttömyysjakso? Työttömyysjaksoilla kaikki OAJ:n jäsenedut ovat voimassa, jäsenmaksu on 8,5 euroa kuussa ja Opettajien työttömyyskassa turvaa toimeentuloa. Näillä vinkeillä työttömyydestä ilmoittaminen sujuu.

Ennen työn päättymistä 

Kirjaudu Opettajien Työttömyyskassan sähköiseen Openetti-palveluun ja tarkista, että yhteystietosi ovat ajan tasalla posti- ja sähköpostiosoitetta, puhelinnumeroa ja IBAN-tilinumeroa myöten. Lue tarvittaessa Openetti-ohjeet.

Tarkista kassan sivuilta, mitä liitteitä hakemuksen mukaan tarvitaan. Ota tarvittaessa yhteyttä työnantajaasi. Lue kassan nettisivuilta myös ansiopäivärahan yleisistä edellytyksistä.

 

Viimeistään työn päättyessä

Ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä.

Ilmoita OAJ:n jäsenpalveluun sähköisellä lomakkeella työsi päättymisestä ja pyydä alennettua jäsenmaksua.

 

Kun olet ollut työnhakijana TE-toimistossa kaksi täyttä kalenteriviikkoa

Lähetä työttömyyskassaan ensimmäinen ansiopäivärahahakemus, esimerkiksi ajalta 3.6.–16.6.2019.

Muista liitteet! Varmista työttömyyskassan nettisivuilta, mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan. Näin nopeutat päätöksesi saantia.

 

Seuraava päivärahahakemus

Päivärahaa haetaan aina jälkikäteen, jo kuluneelta ajalta.

Jos olet kokonaan työtön, tee seuraava hakemus, kun on kulunut neljä kokonaista kalenteriviikkoa ensimmäisen hakemuksen viimeisestä päivästä.

Jos sinulla on vielä osa-aikaista työtä, tuloa yritystoiminnasta tai saat ansiopäivärahan vaikuttavaa etuutta työttömyysaikana: tee seuraava hakemus saman kuukauden loppuessa, jonka alkuosalle hait jo päivärahaa. Tee tästä eteenpäin hakemus kalenterikuukausi kerrallaan.

 

Openetti ja opetk.fi auttavat

Työttömyyskassa käsittelee hakemukset saapumisjärjestyksessä. Voit seurata käsittelytilannetta kassan nettisivuilta.

Jos hakemuksessasi on puutteita, saat työttömyyskassalta lisäselvityspyynnön. Muista seurata kirjepostiasi. Voit lukea kirjeet myös Openetistä kohdasta Viestintä.

Jos otat käyttöön Openetti-palvelun toiminnon Sähköiset kirjeet, saat kirjeet ainoastaan Openetti-palveluun. Voit valita myös sähköpostimuistutuksen, jolloin saat viestin kirjeen saapumisesta.

 

Lue lisää 

 

Juttu on julkaistu alun perin 24.5. ilmestyneessä Opettaja-lehdessä.

Jaa