• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Hallinto-oikeus: Kouvola irtisanoi laittomasti

17.12.2019 - 18.45 Uutinen
Kuvituskuva

Hallinto-oikeus totesi Kouvolan kaupungin laiminlyöneen uudelleensijoitusvelvoitettaan, kun ammattiopistosta irtisanotun opettajan osaamista ei selvitetty eikä hänelle tarjottu osaamista vastaavia tehtäviä ennen irtisanomispäätöstä.

Itä-Suomen hallinto-oikeus kumosi Kouvolan kaupungin ylläpitämän Kouvolan seudun ammattiopiston päätöksen, jolla ammatillisten aineiden lehtori irtisanottiin taloudellisilla ja tuotannollisilla perusteilla. 

Kaupunki laiminlöi uudelleensijoitusvelvollisuutta

Hallinto-oikeus katsoi, että  kaupunki laiminlöi asiassa uudelleensijoitusvelvoitettaan.

Kaupunki ei hallinto-oikeuden mukaan esittänyt mitään konkreettista selvitystä siitä, että opettajalle oltaisiin tarjottu hänen osaamistaan vastaavia tehtäviä ennen irtisanomispäätöstä – tai että oltaisiin edes selvitetty hänen ammattitaitoaan ja osaamistaan.

Hallinto-oikeus huomauttaa, että kaupungin olisi pitänyt arvioida irtisanomisperusteiden täyttymistä aina opettajan virkasuhteen päättymiseen eli irtisanomisajan loppuun saakka. 

– Uudelleensijoitusvelvoitteen täyttämiseen ei riitä se, että pelkästään ilmoittaa irtisanotuille henkilöille avoimeksi tulleista tehtävistä, OAJ:n johtava lakimies Erkki Mustonen toteaa.

 

Teksti: Heikki Pölönen

Kuva: Leena Koskela