• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

”Hei päättäjämme, katsokaa tänne!” – Helsingin opettajat panivat itsensä likoon videolla

30.10.2019 - 16.05 Uutinen
Kuvituskuva
Myös OAJ:n erityisasiantuntija Tuomo Laakso pääsi videolle, joka on kerännyt jo tuhansia näyttökertoja.

Helsingissä opettajat ja vanhemmat satsasivat videoon muistuttaakseen päättäjiä siitä, että stadin tulevaisuuteen kannattaa satsata. OAJ:n erityisasiantuntija pitää paljon kiitosta saanutta videota hyvänä esimerkkinä paikallisesta vaikuttamisesta.

Helsingin opettajien ammattiyhdistys HOAY ja vanhempien yhdistys Helvary julkaisivat lokakuussa musiikkivideon, jolla on tymäkkä sanoma: päättäjät, satsaukset kasvatukseen ja koulutukseen ovat satsauksia koko kaupungin tulevaisuuteen.

Voit katsoa paljon kiitosta ja tuhansia näyttökertoja lyhyessä ajassa saaneen videon alta.  

Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Mainio esimerkki paikallisesta vaikuttamisesta

OAJ:n erityisasiantuntija Tuomo Laakso on entinen HOAYn aktiivi. Myös häntä pyydettiin esiintymään videolla.

– Olin todella mielelläni mukana videossa. Ideasta ja toteutuksesta kaikki kunnia kuuluu kuitenkin Helsingin opettajille ja vanhemmille. Tämä on mainio esimerkki paikallisesta vaikuttamistyöstä, jota OAJ:n yhdistykset tekevät kaikkialla Suomessa, Laakso sanoo.

OAJ:n yhdistykset pyrkivät vaikuttamistyöllään tuomaan esiin opettajien tekemän työn merkitystä. Onpa kyse henkilöstövähennysten tai lomautusten torppaamisesta tai sisäilmaongelmaisten rakennusten korjaamisesta, yhdistysten viesti läpi Suomen on sama kuin videolla: tulevaisuuteen kannattaa satsata.

– Kuntapäättäjillä on todella suuri vaikutusvalta koulutuksen laatuun ja rahoitukseen. Etenkin nyt, kun moni kunta painii talousongelmien kanssa, on tärkeää muistuttaa päättäjiä, että kasvatukseen ja koulutukseen satsaaminen on aina investointi parempaan tulevaisuuteen, Laakso sanoo. 

Yhdistyksille verkosta vinkkejä vaikuttamiseen 

Pasilassa OAJ:n keskustoimiston asiantuntijat pyrkivät tukemaan yhdistysten toimijoita vaikuttamisessa. Tänä vuonna esimerkiksi yhdistystoimijoiden ja muiden järjestön aktiivien verkkopalveluun, OAJ-areenaan, on koottu paljon vinkkejä sekä vaikuttamisen vuosikello. 

– Eri puolilla maata yhdistystoimijamme tekevät valtavan hienoa vaikuttamistyötä jo nyt hyvien päätösten ja hyvän tulevaisuuden puolesta. Toivon, että yhdistystoimijoille on tähän työhön hyötyä ja iloa OAJ-areenan materiaaleista. OAJ-areenassa yhdistystoimijat voivat myös kommentoimalla jakaa omia hyviä käytäntöjään ja toisaalta kysyä lisäkysymyksiä meiltä, jos jokin on epäselvää, Laakso kannustaa.

Tukea yhdistyksille verkossa

 

 

Teksti: Heikki Pölönen

Kuva: Leena Koskela