• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo
Laaja käyttökatko OAJ:n verkkopalveluissa 21.–22.5. Lue lisää 

Ilmianna Vuoden opetus – voittajalle 3000 euroa!

06.09.2019 - 09.00 Uutinen
Kuvituskuva

Taas on se aika vuodesta, kun OAJ etsii toimivia opetuksen ja kasvatuksen menetelmiä kaikilta koulutusasteilta. Voit ilmoittaa ehdotuksesi Vuoden opetukseksi 4. lokakuuta asti. Kilpailun voittaja palkitaan tammikuussa Educa-messuilla.

OAJ etsii vuosittain järjestettävässä Vuoden opetus -kilpailussa toimivia, käytännössä kokeiltuja opetuksen ja kasvatuksen menetelmiä ja tekoja kaikilta kouluasteilta varhaiskasvatuksesta aina korkea-asteelle.

Onko kollegasi pedagoginen taituri? Levittääkö tuttusi oppimisen iloa? Ilmianna hänet mukaan kilpailuun! Voit ehdottaa palkinnonsaajaa 4. lokakuuta 2019 asti.

OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen mukaan opettajat ovat parhaita toimivien ja kehittämishankkeiden tekijöitä ja ideoijia.

– Kilpailu on yksi tärkeä keino nostaa esille sitä huikeaa jatkuvaa oppimisen ja opetuksen kehittämistyötä, jota koko Suomessa eri koulutusasteilla tehdään, hän korosti viimekertaisen kisan palkintojenjaossa.

Voittajalle tunnustusta Educassa

Suomen Messusäätiön 3 000 euron arvioinen palkinto jaetaan Educa-messuilla. Myös palkinnonsaajan ilmiantaja huomioidaan palkitsemisen yhteydessä.

Kolmatta kertaa järjestettävän kilpailun käytännön toteutuksesta vastaa Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Viimeksi voiton vei pojat lukevat pojille -menetelmä, jossa ammatillisen koulutuksen opiskelijat lukevat ääneen alakoulun pienimmille.

Kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin ja palkita

  • luovuutta ja omaperäisyyttä
  • vaikuttavuutta ja toimivuutta
  • toistettavuutta
  • oppimisen iloa, osallisuutta ja oppimismotivaatiota.

Tutustu kilpailuun ja ilmianna Vuoden opetus.

Teksti: Sara Juntunen