• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Jäikö jokin OAJ-liveistä näkemättä? Katso keskustelut jälkikäteen

14.05.2019 - 15.00 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ järjesti kevään aikana sarjan livelähetyksiä, joissa vastattiin jäsenten kysymyksiin. Ei huolta, jos jokin OAJ-liveistä jäi näkemättä: kaikki keskustelut ovat katsovissa jälkikäteenkin.

Kevään mittaan OAJ järjesti neljän livelähetyksen sarjan Facebookissa. OAJ-livejen tavoitteena oli lisätä vuoropuhelua jäsenistön kanssa.

Kaikki lähetykset ovat vielä katsottavissa, jos jokin OAJ-liveistä jäi välistä tai haluat palata keskusteluiden pariin vielä uudelleen. Voit katsoa lähetykset jälkikäteen joko suoraan alta tai OAJ-live-tapahtumasta. Tykkääthän samalla meistä Facebookissa!

Mitä hyötyä on liittoon kuulumisesta?

Ensimmäinen OAJ-liveistä käsittelee laajasti järjestöä ja jäsenyyttä. Miten OAJ toimii? Entäpä kannattaako jäsenyys?

Muun muassa tällaisiin jäsenistöä askarruttaviin kysymyksiin vastaavat puheenjohtaja Olli Luukkainen ja järjestöpäällikkö Jenni Arnkil. Lisäksi koulutusasiainpäällikkö Nina Lahtinen konkretisoi OAJ:n koulutuspoliittista vaikuttamistyötä ja sen merkitystä.

Lisää jäsenasiaa löydät OAJ:n verkkosivujen Jäsenyys-pääkategoriasta, josta löytyy rutkasti tietoa esimerkiksi jäseneduista ja OAJ:n jäsenilleen järjestämistä koulutuksista. Samalla voit tutustua järjestön toimintaan ja kuinka pääset osallistumaan järjestötoimintaan myös itse.

Samalla kannattaa kirjautua omiin tietoihin ja varmistaa, että ne ovat sähköpostiosoitetta myöten ajan tasalla.


Pohditko, miksi perusopetuksessa kokeillaan vuosityöaikaa?

Toisessa livelähetyksessä syvennytään perusopetuksen vuosityöaikakokeiluun. Aiheesta keskustelemassa Olli Luukkaisen lisäksi ovat neuvottelujohtaja Petri Lindroos ja neuvottelupäällikkö Pekka Pankkonen.

Videon alussa käydään napakasti läpi kokeilun perusasiat. Tämän jälkeen uppoudutaan jäsenten esittämiin kysymyksiin esimerkiksi palkasta, työajasta ja opettajien työssäjaksamisesta.

Tietoa kokeilusta ja lisää vastauksia jäsenten yleisimmin kysymiin kysymyksiin löydät perusopetuksen vuosityöaikakokeilua käsittelevältä sivulta.


Askarruttaako ammatillisen koulutuksen vuosityöaikaan siirtyminen?

Kolmas OAJ-live pureutuu ammatillisen toisen asteen uuteen vuosityöaikamalliin.

Lähetyksen alussa käydään läpi taustat vuosityöaikamalliin siirtymiselle. Tämän jälkeen jäsenten esittämiin kysymyksiin vastaavat neuvottelujohtaja Petri Lindroos, johtava työmarkkina-asiantuntija Markku Perttunen sekä neuvottelupäällikkö Eila Urpilainen. Tuttuun tapaan mukana on myös puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Lisätietoa ammatillisen koulutuksen uudesta työaikamallista löydät OAJ:n verkkosivuilta Työelämäoppaan työaikaosiosta.


Miten koulutus näkyy tulevassa hallitusohjelmassa?

Viimeinen livelähetys käsittelee koulutusta ja hallitusohjelmaa: miltä hallitusohjelmaneuvotteluiden tilanne näyttää jäsenten vinkkelistä? Mihin suuntaan koulutus- ja työmarkkinapolitiikkaa ollaan viemässä, ja miten OAJ vaikuttaa asiaan?

Muun muassa näistä aiheista keskustelevat puheenjohtaja Olli Luukkainen ja koulutusjohtaja Heljä Misukka.

OAJ odottaa uudelta hallitukselta koulutustekoja, sillä kun on kyse Suomen tulevaisuudesta, koulutus ratkaisee. Vaalitavoitteisiimme pääset tutustumaan tästä.