• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Jäsenmaksutiedot näkyvät viiveellä OmaVero-palvelussa – ”Ei syytä huoleen”

04.02.2019 - 14.14 Uutinen
Kuvituskuva

Kävitkö OmaVerossa tarkistamassa verotiedoistasi, minkä verran olet maksanut jäsenmaksuja 2018? Eivätkö tiedot vastaa palkkakuitissasi mainittua jäsenmaksujen määrää? Tähän on hyvä syy.

Ei kannata huolestua, jos huomaa, että jäsenmaksuja koskevat tiedot eivät Verohallinnon OmaVero-palvelussa vielä alkuvuodesta täsmää.

– Ei syytä huoleen. Tilanne korjaantuu vuoden mittaan, jäsenpalvelupäällikkö Katja Tujula OAJ:stä vakuuttaa.

Jäsenmaksut siirretään Verohallintoon verottajan määräämänä eräpäivänä helmikuun alkupuolella. OAJ ilmoittaa verottajalle sen hetkisen jäsenmaksutilanteen.

Monet työnantajat tilittävät jäseniltä perityt jäsenmaksut OAJ:lle kolmen kuukauden välein. Kaikki tilitykset eivät ehdi ajoissa perille, vaan osa jäsenmaksuista tilittyy OAJ:lle myöhemmin.

–Teemme kevään ja kesän aikana useita korjausajoja, joiden ansiosta verottajan saamat jäsenmaksutiedot vähitellen täsmentyvät, sanoo Tujula.

OmaVero on Verohallinnon sähköinen asiointipalvelu, jossa voi hoitaa lähes kaikki veroasiansa. Tällä hetkellä tilata verokortin tai hakea ennakkoveroa, antaa veroilmoituksen, maksaa veroja, ilmoittaa tilinumeron tai katsoa omia tietojaan.

Jaa