• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

KEA yhdistää ammatilliset esimiehet ja asiantuntijat – yhdistys kutsuu verkostoitumaan!

22.01.2019 - 08.47 Uutinen
Kuvituskuva
Puheenjohtaja Olli Luukkainen onnitteli KEA:n uutta puheenjohtajaa Katri Tuomaista valintakokouksessa joulukuussa.

Katri Tuomainen aloitti KEA:n puheenjohtajana vuoden alussa. Hän kutsuu ammatillisen koulutuksen esimiehiä ja asiantuntijoita verkostoitumistilaisuuteen Educa-messuilla.

Koulutuksen Esimiehet ja asiantuntijat eli KEA ottaa vielä ensiaskelia OAJ:läisessä yhdistyskentässä, mutta suunta on vahvasti eteenpäin. Jäseniä on tällä hetkellä satakunta, ja tehtävänä on toimia toisen asteen ammatillisen koulutuksen, ammattikorkeakoulun, taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön johtajien ja asiantuntijoiden yhteenliittymänä.

– KEA valvoo jäsentensä ammatillisia sekä yleisiä ja yhteiskunnallisia koulutuksellisia etuja. Nyt tavoitteenamme on lisätä nuoren yhdistyksen tunnettuutta ja kasvattaa jäsenmäärää, tämän vuoden alussa puheenjohtajana aloittanut Katri Tuomainen sanoo.

Palveluja ja edunvalvontaa esimiehille ja asiantuntijoille räätälöitynä

Tuomainen kannustaa johtotehtävissä toimivia mukaan yhdistyksen toimintaan.

– Kaikki esimiehet, jotka työskentelet toisen asteen ammatillisen koulutuksen, ammattikorkeakoulun, taiteen perusopetuksen tai vapaan sivistystyön parissa ovat tervetulleita jäseniksemme. Jäsenkelpoisia ovat myös henkilöt, jotka ovat noissa koulutusmuodoissa itsenäisessä asemassa olevia asiantuntijoita, Tuomainen sanoo.

Myös OAJ:n kehittämispäällikkö Niku Tuomisto kannustaa esimiehiä ja asiantuntijoita hakeutumaan KEA:n jäseniksi.

– Esimiesten ja asiantuntijoiden olisi tärkeää järjestäytyä valtakunnallisesti ja päästä juuri heille suunnattujen palveluiden ja edunvalvonnan piiriin, Tuomisto toteaa.

KEA kutsuu Educassa verkostoitumaan

Educa-messuilla tammikuun viimeisenä viikonloppuna on hyvä mahdollisuus tutustua tarkemmin uuden yhdistyksen toimintaan. KEA on mukana ammatillisten opettajien OAO:n ständillä. Lisäksi KEA järjestää jäsenille ja jäsenyyttä pohtiville cocktail-tilaisuuden perjantaina 25.1. kello 16 alkaen tilassa 213.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki KEAn nykyiset jäsenet, ja he voivat ottaa mukaan uuden jäsenehdokkaan nauttimaan yhdessäolosta.

– Nyt  kannattaa tulla kuulemaan ja keskustelemaan siitä, mitä KEA ja OAJ yhdessä tarjoavat esimiesjäsenille oman työn tukemiseen ja edunvalvontaan. Samalla on hyvä mahdollisuus verkostoitua eri puolilta Suomea tulevien kollegoiden kanssa, Tuomisto kutsuu.

KEAlainen hyötyy kaikista OAJ:n eduista

  • KEA on OAJ:n ammatillisten opettajien OAO:n jäsenjärjestö, joka perustettiin vuonna 2017.
  • Jäsenet saavat käyttöönsä kaikki OAJ: edut: edunvalvontapalvelut, työttömyysturvan, jäsenkortin etuineen, vakuutusedut, edulliset lomailu- ja virkistymispalvelut sekä Opettaja-lehden.
  • Yhteyshenkilöinä OAJ:n toimistossa toimivat Niku Tuomisto ja Minna Vakkuri.
  • KEA:n cocktail-tilaisuus Educassa perjantaina 25. tammikuuta klo 16-18 tilassa 213.

KEA:n puheenjohtaja Katri Tuomainen on laaja-alainen osaaja

  • KEAn puheenjohtaja Katri Tuomainen on suorittanut kuusi eri sosiaali- ja terveysalan tutkintoa, ja hän on ollut kokemassa ammatillisen opetuksen käännekohtia opiskelijana, opettajana sekä koulutuspäällikkönä.
  • Tällä hetkellä Tuomainen työskentelee Stadin ammattiopistossa koulutuspäällikkönä ja huolehtii media-alan perustutkinto-opetuksesta sekä oman toimipisteensä valmaopetuksesta.
  • Tuomaisella on 20 vuoden työkokemus erilaisista sosiaali- ja terveydenhuollon työtehtävistä lähihoitajasta yksikön johtajaan. Hän on työskennellyt muun muassa lääketeollisuudessa ja Hiv-tukikeskuksessa seksuaaliterapeuttina.
  • Yhdistystoiminnasta Tuomainen kiinnostui jo nuorena. Ensimmäinen pesti oli Riihimäen Judoseuran hallituksessa. Hallitustyötä hän on tehnyt myös Helsingin tarinateatterin kannatusyhdistyksessä sekä Ylästön urheilijoissa.
  • Ammattikorkeakoulussa Tuomainen innostui opiskelijakuntatoiminnasta ja pääsi mukaan Kätilöopiston opiskelijayhdistykseen. Hän oli perustamassa Helsingin ammattikorkeakoulun yhteistä oppilaskuntaa HAMOK:a Kätilöopiston edustajana.

Teksti: Maija-Leena Nissilä
Kuva: Niku Tuomisto

Juttua päivitetty 12.3.2019: Täsmennetty, että Tuomainen vastaa valmaopetuksesta omassa toimipisteessään, ei koko oppilaitoksessa.