• logo
  • logo
Koulutuksen laatu

Kuinka lisätä ilmastovastuuta? Seminaarista työkaluja opettajille ja esihenkilöille!

30.10.2019 - 08.00 Uutinen
Kuvituskuva

Miten päiväkodit, koulut ja oppilaitokset voivat kehittää ilmastovastuullista toimintakulttuuria? Opetushallitus ja OAJ järjestävät tiistaina 10. joulukuuta seminaarin, joka tarjoaa vastauksia.

Ilmastonmuutos ja sen vaikutukset herättävät suurta huolta ympäri maailmaa. Jokainen voi myös omilla valinnoillaan ottaa vastuuta yhteisen ongelman ehkäisemisestä. 

Seminaarista työkaluja opettajille ja johtajille

Opetushallituksen ja OAJ:n järjestämässä seminaarissa pureudutaan 10. joulukuuta siihen, miten päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa voidaan kehittää ilmastovastuullista toimintakulttuuria. 

Tilaisuus on suunnattu erityisesti päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten opettajille ja johtajille sekä alan asiantuntijoille.

– Opettajat kasvattavat ja kouluttavat tulevia sukupolvia, jotka joutuvat kohtaamaan kestävään kehitykseen liittyviä haasteita ja ongelmia huomattavasti laajemmin ja syvällisemmin kuin nykyinen tai aikaisemmat sukupolvet. Samalla opettajat ovat kotien ohella avainasemassa, kun tulevia sukupolvia kasvatetaan ilmastovastuullisuuteen, erityisasiantuntija Lauri Kurvonen OAJ:stä sanoo.

Opettajat ovat kotien ohella avainasemassa, kun tulevia sukupolvia kasvatetaan ilmastovastuullisuuteen.

Tilaisuudessa keskustellaan siitä, miksi ilmastovastuun oppiminen on tärkeää nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi tarkoitus on jakaa ja saada ideoita ja ajatuksia siitä, miten opettajat voivat kehittää ilmastovastuullista toimintakulttuuria. 

Seuraa seminaaria paikan päällä tai etänä!

  • Ilmastovastuun oppimisen mahdollistajat -seminaari järjestetään tiistaina 10.12.2019 klo 11.30–16 Helsingin Akavatalossa. 
  • Tilaisuutta voi seurata myös etänä Opetushallituksen Youtube-tililtä.
  • Tilaisuuden alussa aiheesta keskustelevat muun muassa Sitran johtava asiantuntija Vesa-Matti Lahti, opetusministeri Li Andersson, Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen sekä OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen
  • Tilaisuudessa kuullaan myös opettajien puheenvuoroja ja konkreettisia esimerkkejä siitä, miten opettajat työllään lisäävät ilmastovastuullisuutta.
  • Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Opetushallituksen sivuilla. 

Katso seminaari tästä!

Lähetys alkaa 10.12. klo 11.30. 

 

Juttua muokattu 31.10. klo 14.55. Lisätty linkki seminaarin taltiontiin.