• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Laita stressi kuriin ja voi hyvin! – 5 hyvinvointitärppiä Educan ohjelmasta

15.01.2019 - 09.00 Uutinen
Kuvituskuva

Kiinnostaako oman hyvinvoinnin edistäminen sekä töissä että vapaalla? Poimi tästä talteen hyvinvointivinkkimme tammikuun lopun Educa-messuille!

Stressi kuriin, työpaikoille hyvinvointia, elämä hallintaan. Aivot ja kroppa toimimaan kunnolla.

Muun muassa näihin aiheisiin saat vinkkejä Educa-messuilta, jotka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 25.– 26. tammikuuta. Messuille voi rekisteröityä ilmaiseksi täällä.

Klikkaa itsesi mukaan myös Facebook-tapahtumaamme, jotta pysyt parhaiten kärryillä kuumimmista messuvinkeistä!

Tässä hyvinvointipoimintamme messuohjelmasta:

1. Kuormittava stressi kuriin – lisää keskittymistä ja voimavaroja

Henkinen suorituskyky ja stressinhallinta korostuvat muutosten keskellä. Miten ylläpitää omat rajat ja lisätä hallinnan tunnetta?

Henkilöstö- ja mentaalivalmentaja Jaana Hautalan luennolta saat vinkkejä ja konkreettisia työkaluja omaan hyvinvointiin, keskittymiseen ja voimavaroihin.

Perjantaina 25.1. kello 15:05, Tila 103

2. Hyvinvointia työpaikoilla – konkreettisia keinoja

Hyvinvoiva työyhteisö ja työntekijä ovat työssä jaksamisen ja tuloksellisuuden perusta. OAJ:n työmarkkina-asiamies Kari Kinnunen kertoo, millaisilla konkreettisilla keinoilla esimiehet ja työntekijät voivat lisätä omaa ja yhteisönsä hyvinvointia.

Perjantaina 25.1. kello 15:20, Open Lounge

3. 11 Ajatusta Elämästä – tehopaketti elämänhallintaan

Vai johdatko elämääsi itse, vai viekö elämäsi sinua? Näyttelijä, teatteri-ilmaisun opettaja ja palvelumuotoilija Sami Kojonen valottaa teatterillista ajattelutapaa työkaluna työ- ja siviilielämään. Kojonen tarjoaa 11 ajatuksen tehopaketin elämänhallinnan tueksi.

Lauantaina 26.1. kello 10:30, Visio 

4. Aivot Liikkeelle! Lisää liikettä, tehokkaampaa oppimista

Liike aktivoi aivoja ja oppiminen tehostuu. Tutkija-opettaja Hannu Moilanen Jyväskylän yliopiston normaalikoulusta esittelee, miten liike ja kehon käyttö vaikuttavat aivoihin, oppimiseen sekä oppimiskokemukseen.

Luennon yhteydessä kokeillaan erilaisia käytännön työssä kehitettyjä vinkkejä opetuksen liikunnallistamiseksi sekä luodaan katsaus siihen, miten uusinta teknologiaa voi käyttää oppilaiden hyvinvoinnin ja oppimisen edistäjänä.

Lauantaina 26.1. kello 11:30, Tieto 

5. Näin aivot oppivat – aivotutkimuksen uusimmat löydökset

Oppiminen tarkoittaa muutosta sekä käyttäytymisessä että aivoissa. Tule kuulemaan aivotutkimuksen uusimpia löydöksiä oppimisen alueelta.

Aivotutkija Minna Huotilainen Helsingin yliopiston kasvatustieteen laitokselta kertoo yleistajuisesti, mitä aivoille kuuluu opittaessa ja miten eri tavoin eri ihmisten aivot voivatkaan toimia.

Lauantaina 26.1. kello 14:45, Visio 

Teksti: Salla Hongisto
Kuva: 123RR ja Salla Hongisto

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 10.1.

Nähdään Educassa!

Suomen suurin opetusalan tapahtuma Educa täyttää 25 vuotta! Juhlavuoden Educa järjestetään 24.–25.1.2020, ja pääteemana on hyvinvointi opinpoluilla, työssä ja elämässä. Ohjelma on nyt julkaistu Educa2020-sivulla.

Virittäydy Educaan