• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Mikä on kouluruokasuosikkisi? Äänestä se SuomiAreenan pop up -koulun ruokalistalle!

03.05.2019 - 12.20 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ tuo heinäkuussa nykykoulun SuomiAreenaan. Nykykouluun pääsee tutustumaan konkreettisesti OAJ:n järjestämässä pop up -koulussa, jossa tarjotaan 500:lle ilmainen kouluruoka. Äänestä suosikkiasi porilaisten oppilaiden lempiruoista.

Heinäkuun helteissä SuomiAreenan kävijät pääsevät kurkistamaan nykykouluun, kun Porin Lyseon koulu avaa ovensa koko kansalle keskiviikkona 17.7.

OAJ:n järjestämässä pop up -koulussa kävijät voivat kokea, millaista nykykoulussa on. Yksi osa tätä kokemusta on aito kouluruokailu.

– Nälkäisenä ei jaksa eikä kykene uuden oppimiseen, joten suomalaisella kouluruoalla on ainutlaatuinen merkitys. On hienoa, että jokaiselle oppilaalle tarjotaan kunnollinen lämmin ruoka joka päivä, OAJ:n järjestöasiamies Riitta Silvonen summaa kouluruoan merkitystä.

Pop up -koulussa tarjotaan maksuton kouluruokalounas 500 ensimmäiselle. Äänestä ja vaikuta, mitä ruokaa pop up -koulussa tarjotaan lounaaksi. Ehdolla olevat ruoat on koottu porilaisten koululaisten lempikouluruoista.

Äänestä omaa suosikkiasi tästä

Päivitä pölyttyneet tiedot tähän päivään

Pop up -koulu on myös oiva mahdollisuus päivittää mahdolliset pölyttyneet tiedot koulusta, sillä kävijät pääsevät kurkistamaan nykykouluun noin 20:ssä eri pisteessä. Pisteiden vetäjinä toimivat opettajat ympäri Suomen.

– Kaikilla on omat muistikuvansa siitä, millaista koulunkäynti on. Pop up -koulussa on esillä ajankohtainen katsaus siihen, mitä kouluissa tapahtuu ja miten opettajat tekevät työtään. Vaikka koulun perustehtävä on pysynyt samana, käytännöt ovat muuttuneet muun muassa digitalisaation myötä.

Tarjolla on ohjelmaa varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen.

– Pop up -koulussa voi testata esimerkiksi sähköistä ylioppilaskirjoitusta, käydä vanhempainillassa tai kokeilla ajosimulaattoria. Lisäksi suunnitteilla on myös historiallinen pakohuonepeli, johon ainakin itse aion osallistua, jos vain millään ehdin, Silvonen kertoo.

Teksti: Sara Juntunen
Kuva: Leena Koskela