• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Mitä yhteistä on jäniksellä ja opettajalla? – nuoret ja konkarit naurattivat toisiaan kouluvitsibattlessa SuomiAreenassa

17.07.2019 - 16.52 Uutinen
Kuvituskuva
OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen haastoi SOOLin puheenjohtajan Sanni Salmenojan kouluvitsibattlessa.

Puujalkavitsit raikuivat Porin torilla, kun Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL järjesti keskiviikkona kouluvitsibattlen. Vitseinä kuultiin niin perinteisiä kompakysymyksiä kuin ajankohtaista poliittista piikittelyäkin.

”Mitä yhteistä on jäniksellä ja opettajalla? Molemmat alkavat J:llä, jos opettajan nimi on Jouni.”

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kertoo vitsin ja toriyleisö röhähtää nauruun, mutta vastustajan pokka pitää.

Ollaan SuomiAreenassa Porissa, ja meneillään on Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liiton järjestämä leikkimielinen kouluvitsibattle. Säännöt menevät niin, että joukkue saa pisteen aina, kun vastapuolen edustaja nauraa.

Vitsikilpailussa vastakkain ovat nuorten ja vähän vanhempien joukkue. Nuorten joukkueeseen kuuluvat SOOLin puheenjohtaja Sanni Salmenoja, Suomen Ylioppilaskuntien Liiton puheenjohtaja Sanni Lehtinen ja Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Roosa Pajunen. Varttuneempaa ikäluokkaa edustavat Luukkainen ja Porin sivistystoimialan toimialajohtaja Esa Kohtamäki.

Porilaisvitsi hurmasi yleisön

SYLin Sanni Lehtisen vitsissä on kuittia ajankohtaiseen opiskelijoiden asemaa koskevaan keskusteluun.

– Miksi kutsutaan opiskelijaa, joka opiskelee täysipäiväisesti mutta elää köyhyysrajalla? Syöttöporsaaksi, Lehtinen lohkaisee.

Peli päättyy lopulta tasapeliin 1–1.

Vitsit pyörivät koulumaailmassa, kuten kilpailun henkeen kuuluu, mutta ehkä suurimman nauruntyrskähdyksen toriyleisöltä saa kuitenkin Lukiolaisten Liiton Roosa Pajusen kertoma ehta porilaisvitsi.

– Mitä porilainen teki kevytsipsipussille? Lisäsi sinne suolaa. Miksi? No kun kyljessä luki, että ”pan suolaa”.

Teksti: Heta Lievonen
Kuva: Tomi Glad

 

Kurkkaa SuomiAreenan tunnelmiin!

OAJ toi nykykoulun näyttävästi esille 15.–19.7.2019 Porissa järjestettävässä SuomiAreenassa, joka rikkoi aiemman kävijäennätyksensä. Tutustu verkossa SuomiAreenasta tehtyihin uutisiin tai katso keskustelujen tallenteita!

Uutiset ja tallenteet