• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Moikkaa meitä Educassa lauantaina! – OAJ:n asiantuntijat lavalla

24.01.2019 - 13.06 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n asiantuntijat valottavat monia ajankohtaisia opetusalan asioita arvioinnista varhaiskasvatuksen ja lukion kehittämiseen. Treffaa OAJ joko messuosastolla 6f51 tai käy kuuntelemassa asiantuntijoitamme Open Loungessa tai Taito-lavalla!

1. Kolmiportainen tuki – miten se toimii?

Miten kolmiportainen tuki toimii? Miten sitä pitäisi kehittää? Kuka saa opettaa tehostetun tuen oppilasta ja erityisen tuen päätöksen saanutta oppilasta? Kysymyksiin vastaa OAJ:n erityisasiantuntija Päivi Lyhykäinen.

La 26.1. kello 11.20, Open Lounge

2. Ajankohtaista varhaiskasvatuksesta

Mitä kuuluu varhaiskasvatukselle? Varhaiskasvatuslaki uudistui, vasun perusteet päivitettiin. Laadun kehittäminen haastaa varhaiskasvatuksen järjestäjiä ja ammattilaisia. Tulevaisuuden suuntia avaavat OAJ:n erityisasiantuntijat Auli Setälä ja Kirsi Sutton.

La 26.1. kello 13.00, Taito

3. Uudistunut lukiolainsäädäntö ja muutokset lukioille

Uusi lukiolaki ja asetus astuvat voimaan 1.8.2019. Mikä muuttuu ja mihin suuntaan lukiokoulutusta ollaan viemässä?

OAJ:n erityisasiantuntijat Olavi Arra ja Tuomo Laakso lähestyvät asiaa lukion käytäntöjen näkökulmasta. Opettajien ja rehtoreitten työn näkökulmat otetaan huomioon.

La 26.1. kello 13.00, Taito

4. Mihin menet oppilasarviointi?

Onko toisen koulun ysi toisen koulun kutonen? Kuinka perusopetuksen arviointiin saataisiin yhdenvertaisuutta? Mitä koulussa arvioidaan?

Kannustusta, tukea, ohjausta ja palautetta vai byrokratiaa? Ehtiikö jatkuvasti arvioiva opettaja enää mitään muuta tehdäkään? Äänessä OAJ:n kehittämispäällikkö Jaakko Salo.

26.1.2019 klo 14.00, Open Lounge

5. Varhaiskasvatuksen suunnittelu- arviointi- ja kehittämistyöaika

Tule kuulemaan kaikki tärkeät asiat sak-työajasta ja sen käytöstä. Asiaa avaa OAJ:n työmarkkina-asiamies Kristiina Johansson.

Kunnan ja yksityisen alan virka- ja työehtosopimusten työaikaa koskevat erityismääräykset uudistettiin, koska uuden varhaiskasvatuslain myötä pedagogisia suunnittelu-, arviointi- ja kehittämistehtäviä on tullut lisää ja niihin tarvitaan aiempaa enemmän työaikaa.

26.1.2019 kello 14.40, Open Lounge

 

Educa2020 kutsuu! Rekisteröidy ja tutustu ohjelmaan!

Suomen suurin opetusalan tapahtuma Educa täyttää 25 vuotta! Juhlavuoden Educa järjestetään 24.–25.1.2020, ja pääteemana on hyvinvointi opinpoluilla, työssä ja elämässä. Ohjelma on nyt julkaistu Educa2020-sivulla.

Rekisteröidy Educaan!

 

Teksti: Salla Hongisto
Kuva: 123RF ja Salla Hongisto