• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Nenäpäivä vie yhden opettajan ja kolmen opiskelijan ryhmän kuvausmatkalle Ugandaan – toisen asteen opettaja, hae mukaan!

25.09.2019 - 12.22 Uutinen
Kuvituskuva

Nenäpäivä, Unicef ja OAJ hakevat kolmen opiskelijan ja yhden toiseen asteen opettajan ryhmää kuvausmatkalle, joka tehdään Ugandaan keväällä 2020. Oppimatka 2020 -haku päättyy marraskuun lopussa.

Matkalla tutustutaan Nenäpäivä-varoin tuettuun Unicefin työhön Ugandassa. Ryhmän on tarkoitus tutustua paikallisiin nuoriin ja heidän elämäänsä sekä viestiä kokemastaan suomalaiselle yleisölle. Matkalta tuotetaan materiaalia Nenäpäivän vuoden 2020 kampanjaa varten yhteistyössä Ylen kanssa.

Myös Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on mukana toteuttamassa kuvausmatkaa ja korostaa opettajan roolin merkitystä matkan onnistumisessa. Opettajan odotetaan tukevan opiskelijoita kuvausmatkan aikana ja matkajärjestelyiden kanssa. Lisäksi opettajalta toivotaan valmiutta jakaa kameran edessä omia kokemuksiaan matkalta opettajan ammatillisesta näkökulmasta. 

– Oppimatka on ainutlaatuinen kokonaisuus, jota kokeillaan nyt ensikertaa Suomessa. Toivottavasti moni toisen asteen oppilaitos kiinnostuu tästä ja lähtee tavoittelemaan paikkaa, toivoo OAJ:n nenäpäiväasiamies Kaj Raiskio.

Opiskelijoiden pitää olla täysi-ikäisiä, kun matka alkaa huhtikuussa 2020. Lisäksi osallistujilta toivotaan valmiutta kohdata ugandalaisia nuoria heidän vaatimattomassa elinympäristössään sekä kykyä visuaaliseen ja kirjalliseen tarinankerrontaan somekanavissa. 

Kuvausmatkalle voi hakea mukaan 30.11.2019 mennessä ryhmän lyhyellä esittelyvideolla. Matkalle valittuun ryhmään ollaan suoraan yhteydessä ennen joulua.

 

Kuva: Salla Hongisto

Lisätietoja Nenäpäivän oppimatka 2020 -haustaOAJ ja Nenäpäivä Teemme hyvää -sivulla