• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ Kuopion väkivallanteosta: ”Jokainen tällainen tapaus on liikaa”

01.10.2019 - 14.40 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen on järkyttynyt kuopiolaisessa ammattiopistossa tapahtuneesta väkivallasta. Hän korostaa, että jokaisella opiskelijalla ja opettajalla on oikeus turvalliseen oppimisympäristöön.

Kuopiossa Savon ammattiopistossa on tapahtunut väkivallanteko. Itä-Suomen poliisi tiedottaa asiasta Twitter-tilillään. Alustavien tietojen mukaan välikohtauksessa on loukkaantunut kymmenen henkilöä, joista yksi on epäilty tekijä. Lisäksi yksi henkilö on poliisin mukaan menehtynyt.

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen on tapauksesta järkyttynyt. 

– Jokainen tällainen tapaus on liikaa. Koko OAJ:n puolesta toivon väkivallanteon uhreille ja heidän läheisilleen voimia ja jaksamista. On tärkeää, että kaikille, joita asia koskettaa, tarjotaan tilanteessa välittömästi kriisiapua, Luukkainen sanoo.

Hän korostaa, että ennen tapauksen tarkempaa kommentointia on syytä selvittää tarkkaan, mitä on tapahtunut ja mitä teon taustalla on. Väkivallanteko tapahtui Savon ammattiopiston tiloissa, jotka sijaitsevat kauppakeskuksen yhteydessä.

– Opiskelijoilla ja opettajilla on oikeus turvalliseen oppimisympäristöön. Turvallisuustekijät korostuvat, kun toimitaan kauppakeskuksen tapaisissa julkisissa tiloissa.

 

Teksti: Heikki Pölönen

Kuva: Leena Koskela

Jaa