• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ tekee hyvää Maailma kylässä -festivaaleilla

22.05.2019 - 11.00 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ on mukana Maailma Kylässä -festivaaleilla Helsingin Kaisaniemessä 25.–26. toukokuuta. OAJ:n osastolla järjestöyksikön asiantuntijat kertovat OAJ:n työstä globaalin oikeudenmukaisuuden ja solidaarisuuden puolesta. Tällä hetkellä OAJ on mukana Planin ja Nenäpäivän kampanjoissa.

Maailma kylässä -festivaali täyttää Helsingin keskustan tällä viikolla hyvillä asioilla. Jo 20:ttä kertaa järjestettävän kaupunkifestivaalin teema on tänä vuonna ilmastonmuutos. Myös OAJ on menossa mukana.

– Tule Maailma Kylässä -festivaaleille tapaamaan OAJ:n asiantuntijoita ja keskustelemaan työstä paremman maailman puolesta! Kerro, että olet OAJ:n jäsen, niin saat mukaasi pienen yllätyksen, lupaavat järjestöpäällikkö Jenni Arnkil ja järjestöasiamies Kaj Raiskio.

OAJ on festivaalia järjestävän suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestön Fingon jäsenjärjestö. OAJ on festivaalilla mukana toista kertaa.

OAJ:n piste sijaitsee Kaisaniemen puistossa rautatien puoleisella festivaalikadulla, suihkulähteen lähettyvillä. Lähellä Kohtaamispaikkaa.

OAJ tekee hyvää Planin ja Nenäpäivän kanssa

OAJ on mukana lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin Girls Takeover -tempauksessa, joka järjestetään YK:n kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11. lokakuuta. Kolmatta kertaa järjestettävässä tempauksessa tytöt ympäri maailmaa astuvat päiväksi poliittisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten johtajien saappaisiin, ja myös OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaisen paikka vallataan.

Tempauksen teemana on tänä vuonna ilmastonmuutos, ja siksi OAJ ja Plan haastavatkin kaikki Suomen koulut tekemään oman ilmastotekonsa. Kilpailuna toteutettavan haasteen parhaat teot palkitaan. Kilpailuaikaa on 25. lokakuuta saakka.

Nenäpäivän yhteistyökumppanina OAJ on toista vuotta. Nenäpäiväsäätiö jakaa keräysten kautta tulleet varat yhdeksälle luotettavalle kehitysyhteistyötä tekevälle järjestölle. Keräyksen tuotoilla edistetään muun muassa lasten koulutusta. OAJ on haastanut Nenäpäivään mukaan muun muassa kaikki jäsenyhdistyksensä. Viime vuonna OAJ keräsi Nenäpäivässä lähes 60 000 euroa, tänä vuonna tavoite on vieläkin suurempi. Nenäpäivä huipentuu Nenäpäivä-show’hun 8. marraskuuta.

OAJ vahvistaa solidaarisuustyötään

OAJ:n valtuusto linjasi aiemmin toukokuussa, että järjestö panostaa jatkossa solidaarisuustyöhön aiempaa enemmän. Tavoitteena on, että 0,7 prosenttia OAJ:n jäsenmaksutuotoista ohjataan solidaarisuustyöhön.

» oaj.fi/teemmehyvaa
» maailmakylassa.fi
» fingo.fi
» plan.fi/koulujen-ilmastoteko
» nenapaiva.fi/oaj

Juttuun lisätty 23.5. OAJ:n pisteen sijainti.