• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:läiset eivät tee lakonalaista työtä

06.11.2019 - 13.04 Uutinen
Kuvituskuva

Turussa myös OAJ:läisten työpaikoilla näkyy JHL:n lakko, joka vaikuttaa esimerkiksi päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten ruokapalveluihin. OAJ:n johtava lakimies muistuttaa, että OAJ:n jäsenet eivät tee lakon piiriin kuuluvaa työtä.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton eli JHL:n lakko vaikuttaa Turun kaupungissa ruokapalveluihin, toimitilapalveluihin, kiinteistönhuoltoon ja siivouspalveluihin. Lakko alkoi tänään keskiviikkona 6.11.2019 klo 6.00 ja loppuu perjantaina 8.11.2019 klo 24. Lakko koskee kaikkia Arkea Oy:n palveluksessa olevien JHL:n jäsenten tekemiä töitä.

Lakko näkyy myös OAJ:n jäsenten työpaikoilla. OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos muistuttaa, että OAJ:läisten ei pidä tehdä järjestöllisten toimien kohteena olevia työtehtäviä.

– JUKOlla on yhteinen linjaus siitä, että Turun kaupungin palveluksessa olevat jukolaiset tekevät työtaistelun aikana vain oman työsopimuksen tai virkamääräyksen mukaisia tehtäviä. Työnantaja ei voi määrätä tekemään lakonalaista työtä. Tästä Turun OAJ:n paikallisyhdistys on viestinyt jäsenille jo viime viikolla, Lindroos toteaa.

OAJ:n johtava lakimies Erkki Mustonen huomauttaa, että vaaratilanteita ei saa syntyä.

– Kaikkia jukolaisia on ohjeistettu huolehtimaan, ettei lakon alaisista töistä pidättäytyminen aiheuta vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle. Jos esimerkiksi työtaistelusta johtuen jonkin laitteen tai tilan käytöstä voi aiheutua vaaraa, pitää huolehtia, että niitä ei käytetä. Tällaisista turvallisuuteen liittyvistä uhista on ilmoitettava välittömästi esimiehelle, Mustonen sanoo.

Teksti: Heikki Pölönen
Kuva: Leena Koskela

Jaa