• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:n työnhakuvalmennukseen voi nyt hakea

29.05.2019 - 11.30 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n työttömät jäsenet voivat nyt hakea viiden päivän mittaiseen verkkovalmennukseen säilyttääkseen työttömyysturvansa tason. OAJ:n ABC-työnhakuvalmennus täyttää niin sanotun aktiivimallin ehdot.

ABC-työnhakuvalmennus ei maksa jäsenille mitään. Verkkovalmennuksen tuottaa Työvalmennus Futuuri.

Linkki hakulomakkeeseen ja hakuohjeet ovat Työelämäoppaan uraoppaassa. Hakua varten tarvitaan tosite työttömyyskorvauksen saamisesta.

OAJ hyväksyy hakemukset ja lähettää muutaman arkipäivän kuluessa henkilökohtaisen sähköpostin, jossa neuvotaan, miten valmennukseen kirjaudutaan.

Kirjautumisen yhteydessä Futuurille annetaan sähköpostiosoite, jonne lähetetään todistus kurssin suorittamisesta. Sähköpostiosoitetta ei käytetä markkinointiin.

Valmennussivulta osallistujan pitää tehdä kursseja viiden päivän aikana, jotta täyttää aktiivimallin. Kaikkea ei siis voi suorittaa kerralla tai parissa päivässä. Koko valmennus (kaikki 5 kurssiosuutta) on suoritettava, jotta saa aktiivimallin hyväksynnän. Jos suorittaa vain osan, siitä ei myöskään saa todistusta.

– TE-toimiston aktiivisuutta osoittavia palveluja ja liittojen palveluja, kuten OAJ:n valmennusta, ei voi yhdistää viiden päivän kokonaisuudeksi. Jos näitä yhdistää, aktiivisuusehto ei täyty, muistuttaa erityisasiantuntija Tuovi Manninen OAJ:stä.

» OAJ:lta uusi aktiivimallin ehdot täyttävä palvelu työllistymisen tueksi
» OAJ:n valmennus työttömille käynnistyy pian
» Työvalmennus Futuuri

Uutista päivitetty 5.6.2019. On lisätty uutta tietoa siitä, miten aktiivimallin ehdot täyttyvät ja mitä todistuksen saamiseksi vaaditaan.