• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:n valmennus työttömille käynnistyy pian

21.05.2019 - 12.00 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n aktiivimallin ehdot täyttävä työnhakuvalmennus käynnistyy toukokuun loppuun mennessä. Palvelu on jäsenille maksuton.

OAJ:n työttömät jäsenet voivat pian hakea viiden päivän mittaiseen verkkovalmennukseen säilyttääkseen työttömyysturvansa tason. OAJ:n valmennus täyttää niin sanotun aktiivimallin ehdot.

Aktiivimallin mukaan työttömyyskorvauksen piirissä olevien työnhakijoiden aktiivisuutta tarkastellaan 65 korvauspäivän jaksoissa. Ellei työnhakija ole osoittanut riittävää aktiivisuutta työnhaussa, korvauksen taso laskee.

Maksuton palvelu jäsenille

OAJ:n työnhakuvalmennus ei maksa jäsenille mitään. Verkossa suoritettavan valmennuksen tuottaa Työvalmennus Futuuri.

— Tämä on jäsenpalvelu. Nyt kun ammattijärjestöille on tullut mahdollisuus olla mukana työttömien aktivoinnissa, mekin haluamme osaltamme auttaa jäseniämme, OAJ:n erityisasiantuntija Tuovi Manninen sanoo.

Toukokuun loppuun mennessä OAJ:n verkkosivujen työelämäoppaan uraoppaaseen ilmestyy linkki, jota kautta jäsenet voivat hakea valmennukseen. OAJ hyväksyy hakemukset ja lähettää muutaman arkipäivän kuluessa henkilökohtaisen sähköpostin, jossa neuvotaan, miten valmennukseen kirjaudutaan.

Kirjautumisen yhteydessä Futuurille annetaan sähköpostiosoite, jonne lähetetään todistus kurssin suorittamisesta. Sähköpostiosoitetta ei käytetä markkinointiin.

Valmennussivulta osallistuja voi valita viidestä valmennusjaksosta osan tai kaikki viisi, jotka yhteensä täyttävät aktiivimallin ehdot.

— On tärkeää huomata, että esimerkiksi TE-toimiston aktiivisuutta osoittavia palveluja ja liittojen palveluja, kuten OAJ:n valmennusta, ei voi yhdistää viiden päivän kokonaisuudeksi. Mikäli näitä yhdistää, aktiivisuusehto ei täyty, Manninen hoksauttaa.

Oppitunteja, tehtäviä ja lisämateriaalia

Futuurin OAJ:n jäsenille räätälöimä verkkovalmennus koostuu oppitunneista ja tehtävistä. Niihin liittyy paljon omaa pohdintaa, jolla pyritään kartoittamaan omia työelämätaitoja. Varsinaisen oppimateriaalin lisäksi kaikissa jaksoissa on tuoreita linkkejä ja lukuvinkkejä, persoonallisuustestejä muuta lisämateriaalia.

Jokaisesta suoritetusta jaksosta saa todistuksen, jolla pystyy todistamaan oman aktiivisuutensa. Jokainen valmennusjakso on itsenäinen ja vastaa yhden valmennuspäivän aktiivisuutta aktiivimallissa.

Valmennuksen voi suorittaa pätkissä. Oman tilin avulla valmennusjaksolle voi palata aina kun itselle parhaiten sopii.

Verkkovalmennuksen jaksot ovat tässä: 

  1. Kirkasta osaamisesi ja tavoitteesi.
  2. Vakuuta hakemuksella
  3. Erotu ansioluettelolla
  4. Onnistu työhaastattelussa
  5. Työnhaun kanavat ja piilotyöpaikat

 

Teksti: Riitta Korkeakivi
Kuva: Leena Koskela

 

 

 

Jaa