• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Opettajilta 58 646 euroa maailman lapsille! Summalla yli 23 000 lasta vuodeksi kouluun

08.11.2019 - 21.40 Uutinen
Kuvituskuva
OAJ:läisiä hyväntekijöitä Nenäpäivässä Tampereen Mediapoliksessa 8. marraskuuta.

Koko OAJ on ollut keräyksessä upeasti mukana jäsenistä toimistoon asti, kiittelee järjestön nenäpäiväasiamies Kaj Raiskio.

Opettajat ovat jälleen tehneet isosti hyvää Nenäpäivä-kampanjassa.

Nenäpäivän iltana 8. marraskuuta OAJ:n lippaaseen on kertynyt jo 58 341 euroa. Sillä yli 23 000 kehitysmaan lasta pääsee vuodeksi kouluun. Marraskuun 18. päivä summa oli jo 58 646 euroa.

– Se, jos mikä, on tavoittelemisen arvoista. On liikuttavaa, miten hyvän tekeminen yhdistää meitä opettajia. Iso sydän kaikille, jotka käyttivät aikaa maailman lasten auttamiseen hyvin kiireisen arjen keskellä, nenäpäiväasiamies Kaj Raiskio OAJ:stä hehkuttaa.

Summa peittosi OAJ:n viimevuotisen keräyssumman, joka oli myös upeat 58 287 euroa.

Arvokasta työtä

OAJ:n keräyspottia on kartutettu pitkin syksyä. Tänä vuonna koko OAJ:n organisaatio jäsenistä paikallis- ja alueyhdistysten kautta toimistoon asti on ollut aiempaa laajemmin mukana Nenäpäivässä.

Raiskio on silmin nähden liekeissä siitä, miten aktiivisesti eri yhdistykset järjestivät tempauksia ja tekivät Nenäpäivästä omanlaisensa.

– Tuntuu hyvältä, että näin laaja porukka lähti mukaan. Pienistä puroista syntyy valtava virta. Keräyksen teemana oli, että luovutaan sellaisesta, joka olisi joka tapauksessa käytetty, tämä tarkoitti esimerkiksi kokouspalkkioista luopumista ja turhien tavaroiden jakamisen lopettamista, Kaj Raiskio kertoo.

Vielä ehtii osallistua Nenäpäivään!

Teksti ja kuva: Salla Hongisto

Juttua muutettu: Lisätty summa 18.11.2019