• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

”Tietoa, jota opettajat kaipaavat” – kolmiportaisen tuen verkkoseminaari starttaa!

26.08.2019 - 12.41 Uutinen
Kuvituskuva
OAJ:n erityisasiantuntija Päivi Lyhykäinen uskoo, että seminaarisarja tarjoaa vastauksia monen OAJ:n jäsenen pohtimiin kysymyksiin.

Kolmiportainen tuki puhuttaa ja herättää kysymyksiä. Vastauksia kysymyksiin tarjoaa syksyllä OAJ:n Opetushallituksen, Kuntaliiton ja Valterin yhteinen verkkoseminaarisarja.

Pohdituttavatko tuen asiat? Kiinnostaako materiaali vesoon tai täydennyskoulutukseen? Onko huoltajilla kysymyksiä oppimisen tuesta?

Vastauksia tuen kysymyksiin tarjoaa syksyllä neliöosainen seminaarisarja, jonka toteuttavat yhteistyössä OAJ, Opetushallitus, Kuntaliitto ja Valteri. Seminaarit ovat maksuttomia, ja niitä voi seurata myös etänä verkossa. Lisätietoa ja linkit live-lähetyksiin löytyvät Opetushallituksen sivuilta.

 

Tarjolla opettajien kaipaamaa tietoa

OAJ:ssä kolmiportaisen tuen kysymyksiin on pureutunut erityisasiantuntija Päivi Lyhykäinen, joka on ollut myös suunnittelemassa seminaarisarjaa. Hän saa opettajilta paljon kysymyksiä kolmiportaisesta tuesta ja uskoo, että seminaarista on monelle tukea työssä.

– Seminaarisarja tarjoaa juuri sitä tietoa tietoa kolmiportaisesta tuesta, jota opettajat kaipaavat. Tavoitteena on tarjota opettajille palikoita siihen, miten kolmiportaista tukea voi toteuttaa ja saada toimimaan paremmin kuin nyt, Lyhykäinen sanoo. 


Seminaarit sukeltavat tuen kysymyksiin

  • Neliosainen seminaarisarja starttaa 27. elokuuta, jolloin aiheena on tiedonsiirto ja ryhmänhallinta koulun arjessa. 
  • 8. lokakuuta pureudutaan oppimisen tuen lainsäädäntöön, käytäntöön ja pedagogiseen kirjoittamiseen. OAJ:stä seminaarissa ovat puhumassa puheenjohtaja Olli Luukkainen ja koulutusasiainpäällikkö Nina Lahtinen.
  • 12. marraskuuta aiheena on sujuva vuorovaikutus ja vanhempien kohtaaminen. 
  • 3. loulukuuta pureudutaan arviointiin.
  • Lue lisää Opetushallituksen sivuilta

Lue myös OAJ:n näkemys