• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:n valtuuston kokous alkaa keskiviikkona – luvassa meppipaneeli ja järjestötoiminnan kehittämistä

07.05.2019 - 14.54 Uutinen
Kuvituskuva
Valtuuston puheenjohtaja Tiina Karjalainen ja muut valtuutetut kokoontuvat tällä kertaa Valopihalla.

OAJ:n ylin päättävä elin eli 150-jäseninen valtuusto on koolla Akavatalon Valopihalla keskiviikosta perjantaihin. Keskiviikkona luvassa on EU-vaalipaneeli, jota pääsee seuraamaan etänäkin OAJ:n Facebook-sivuilta.

Valtuuston kevätkokouksen ensimmäinen päivä alkaa eri opettajaryhmien omilla kokouksilla, ja puheenjohtaja Olli Luukkainen avaa valtuuston virallisen kokouksen kello 13.

Seuraa vaalipaneelia OAJ:n Facebook-sivulta

Ensimmäisenä päivänä valtuutetut seuraavat europarlamenttivaaliehdokkaiden vaalipaneelia. Mukana keskustelemassa ovat SDP:n Miapetra Kumpula-Natri, perussuomalaisten Arto Luukkanen, kokoomuksen Henna Virkkunen, keskustan Mirja Vehkaperä ja vihreiden Fatim Diarra.

Meppiehdokkaat keskustelevat EU:n koulutuspoliittisesta roolista ja Suomen EU-puheenjohtajuuskauden painopisteistä. Kommenttipuheenvuoron esittää Akavan kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen

Kyselytunti täynnä kysymyksiä

Torstaina valtuutetut saavat katsaukset ajankohtaisista edunvalvonta- ja järjestöasioista. Torstaina alkaa myös kokouksen varsinaisten päätösasioiden käsittely.

Hallituksen kyselytunnilla valtuutetut pääsevät tenttaamaan hallituksen jäseniä. Kysymyksiä on tullut runsaasti jo etukäteen, ja ne käsittelevät muun muassa tulevan neuvottelukierroksen tavoitteenasettelua, tuntiopettajien ja määräaikaisten opettajien asemaa, erityisopetuksen järjestämistä, opettajarekisteriä, varhaiskasvatuksen opettajapulaa, perusopetuksen vuosityöaikakokeilua ja ammatillisen opetuksen vuosityöaikaa.

Valtuutetuilta eväitä OAJ:n uudistumiseen

Perjantaina valtuutetut pohtivat työpajoissa kehittämispäällikkö Juha Makkosen johdolla ammattijärjestötoiminnan uudistamista. OAJ:ssä on käynnissä kaksivuotinen uudistamistyö, jossa etsitään keinoja tehdä ammattijärjestötoiminnasta entistä houkuttelevampaa ja kiinnostavampaa.

Teksti: Maija-Leena Nissilä
Kuva: Jarkko Mikkonen

Muokattu 8.5.2019 kello 8.13: Vihreiden edustaja vaihtunut Iiris Suomelasta Fatim Diarraan.

Jaa