• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Varavaltuutettu Päivi Hietaharju: OAJ:n pitää tulla lähemmäs jäsentä

14.11.2019 - 13.22 Uutinen
Kuvituskuva

Järjestön pitää tulla lähemmäs jäseniä, sanoo ammatillisia opettajia OAJ:n valtuustossa edustava Päivi Hietaharju. Tärkeää on myös pitää kiinni opetuksen laadusta ja edistää esimerkiksi opettajamitoitusta.

Järjestön pitäisi ojentaa kätensä nykyistä pitemmälle jäsenten suuntaan. Tätä OAJ:n tulevaisuudelta odottaa varavaltuutettu Päivi Hietaharju, joka on nyt mukana valtuuston kokouksessa ensimmäistä kertaa.

Ammatillisia opettajia edustava Hietaharju kehuu jäsenten kuuntelemista järjestön uuden strategian valmistelussa. Tuhannet jäsenet ovat tänä syksynä antaneet panoksensa uuden strategian valmisteluun eri puolella Suomea järjestetyissä jäsenilloissa sekä verkossa.

Suunta on oikea

Nyt käynnissä olevassa valtuuston kokouksessa valtuutetut jatkavat uudistusten valmistelua.

– Suunta on oikea, mutta vielä jäsenemme kokevat, että me olemme täällä näin ja järjestö tuolla jossain. Jäseniltojen kaltaisia tapahtumia tarvitaan lisää, jotta järjestö tulisi lähemmäs jäsentä ja yhteyttä olisi helpompi ottaa, Kouvolan seudun ammattiopiston luottamusmies korostaa.

OAJ:n strategia uudistuu ensi toukokuussa. Silloin määritellään, mihin suuntaan järjestön toiminta menee. Strategiasta päättää valtuusto, samoin muista järjestön toimintaan vaikuttavista uudistuksista.

Suomesta paras maa opettaa

Opetuksen laadun varmistamista, opettajien jaksamista ja opettajan työn arvostuksen lisäämistä Hietaharju pitää OAJ:n tärkeimpinä koulutuspoliittisina tehtävinä jatkossa.

– Opettajamitoitus auttaisi näissä kaikissa, kun koulutetut opettajat saisivat keskittyä opettamiseen, Hietaharju kiteyttää.

OAJ on ajanut opettajamitoitusta voimakkaasti esimerkiksi eduskuntavaaleissa. 

Ensi sopimusneuvottelukierrokselta sosiaali- ja terveysalan opettaja toivoo, että ammatillisen vuosityöajan sopimusta päästäisiin osin korjaamaan.

– Jäsenistön luottamuksen palauttaminen vuosityöajan jälkeen on iso asia. Suomesta pitää tehdä paras maa opettaa ja oppia.

OAJ:n valtuusto koolla 13.–15.11.

  • OAJ:n valtuusto käyttää järjestössä ylintä päätösvaltaa. Valtuustoon valitaan vaalipiireittäin 150 varsinaista jäsentä ja 150 varajäsentä. Lue lisää valtuustosta.
  • Valtuustoaiheisia verkkouutisia löydät täältä.


Teksti: Salla Hongisto
Kuva: Jarkko Mikkonen