• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Anna Renforsista OAJ:n valtuuston puheenjohtaja

17.08.2020 - 17.03 Uutinen
Kuvituskuva
OAJ:n valtuuston uusi puheenjohtajisto: valtuuston 1. varapuheenjohtaja Ulla Kangasniemi (vas), valtuuston puheenjohtaja Anna Renfors ja valtuuston 2. varapuheenjohtaja Kari Filpus.

OAJ:n valtuusto valitsi puheenjohtajakseen tamperelaisen Anna Renforsin. Varapuheenjohtajiksi valittiin Ulla Kangasniemi ja Kari Filpus.

OAJ:n valtuusto valitsi maanantaina itselleen uuden puheenjohtajiston kahdeksi vuodeksi.

OAJ:n valtuuston uusi puheenjohtaja on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Anna Renfors Tampereelta. Lempäälässä yläkoulussa työskentelevä Renfors edustaa valtuustossa OAJ:n yleissivistävien opettajien valtuustoryhmää ja istuu myös OAJ:n hallituksessa.

Valtuuston 1. varapuheenjohtajana jatkaa rovaniemeläinen Ulla Kangasniemi. Kangasniemi työskentelee lehtorina Lapin ammattikorkeakoulussa.

Valtuuston 2. varapuheenjohtajaksi valittiin historian ja yhteiskuntaopin lehtori Kari Filpus Kemistä.

 

Puheenjohtajalta vaaditaan kuuntelutaitoa

– Valinta tuntuu hienolta. Toisaalta koen myös vastuuta, että selviydyn tästä arvokkaasta tehtävästä sen edellyttämällä tavalla. Toivon, että voin tuoda uusia tuulia valtuuston työskentelyyn, Renfors kommentoi valintaansa.

Millaisia taitoja OAJ:n valtuuston puheenjohtajuus sitten edellyttää?

– Varmasti ennen kaikkea hyvää kuuntelutaitoa. Vaikka puheenjohtaja onkin valtuuston kokouksen aikana aika paljon äänessä, niin kaikkein olennaisin asia on kuunnella valtuutettujen näkemyksiä asioista, vastavalittu puheenjohtaja tuumii.

 

Teksti ja kuva: Veera Nuutinen

Jaa