• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Avaintyönantajien työehtosopimuksesta yhteinen näkemys

15.05.2020 - 16.48 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n ja Avaintyönantajien AVAINTES-työehtosopimuksesta saavutettiin tänään yhteinen näkemys. Raamisopimuksen valmistumisen jälkeen neuvotellaan vielä opettajia koskeva AVAINOTES-sopimus valmiiksi. Sen neuvottelut jatkuvat viikonloppuna.

Varsinainen neuvottelutulos ei synny ennen kuin sopuun on päästy myös opettajia koskevan AVAINOTES-sopimuksen yksityiskohdista. Neuvottelut jatkuvat ensi viikolla ja OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos ennakoi, että niissä päästään maaliin alkuviikon aikana.

AVAINTES-sopimus koskee osaa yksityisten päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajista. AVAINOTES-sopimukseen kuuluu osa yksityisissä ammatillisissa oppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa ja vapaan sivistystyön oppilaitoksissa työskentelevistä opettajista. Avaintyönantajien sopimusaloilla on yhteensä noin 4 000 OAJ:n jäsentä.

Neuvotteluratkaisujen tarkemmasta sisällöstä kerrotaan vasta sen jälkeen, kun opettajia koskeva sopimus on valmis ja kun sopijaosapuolten hallinnot ovat hyväksyneet kokonaisratkaisun. OAJ:n tulo- ja palkkapoliittinen toimikunta ja hallitus käsittelevät ratkaisua kokouksissaan mahdollisimman pian neuvottelutulosten saavuttamisen jälkeen.

AVAINTES-pöydässä neuvottelevat OAJ:n lisäksi myös neuvottelujärjestöt JUKO, JAU ja KTN.

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!