• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Korona sekoittaa myös neuvottelupöydät

16.03.2020 - 16.11 Uutinen
Kuvituskuva

Koronatilanne muuttaa – kuten kaikkea muutakin yhteiskunnassa – myös parhaillaan käytäviä työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluita. Neuvottelut ovat käynnissä kaikilla OAJ:n sopimusaloilla, ja tilanne elää päivittäin.

OAJ:n ylimääräisesti koolle kutsuttu valtuusto päätti maanantaina 16.3. valtuuttaa järjestön puheenjohtajan ja neuvottelujohtajan päättämään mahdollisista tarvittavista järjestöllisistä toimista tämän viikon ajan. Valtuutus koskee kaikkia avoinna olevia sopimusaloja. Hallitus valtuutettiin tekemään vastaavat päätökset ensi viikosta lähtien.

Valtuudet järjestöllisiin toimiin ovat voimassa sen vuoksi, että OAJ ei ole työehtoneuvotteluissa yksin eri työnantajaosapuolten kanssa. Järjestö haluaa nyt varmistaa teknisesti, että se on mukana eri neuvotteluiden kaikissa käänteissä. Neuvottelujärjestelmä toimii siten, että neuvotteluihin vaikuttavat myös muun muassa yhteiseen neuvottelujärjestö JUKOon kuuluvien muiden ammattijärjestöjen ratkaisut.

Teksti: Airi Vuolle

Koronavirus: vastauksia kysymyksiin

Opetus on koronavirusepidemian vuoksi poikkeusoloissa. Kokoamme vastauksia OAJ:n jäsenten kysymyksiin ja huoliin päivittyvälle sivulle. Tutustu!

oaj.fi/koronavirus

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • Ajankohtaista sopimuksista -sivulle olemme keränneet usein kysyttyjä kysymyksiä sopimusaloittain. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.

PSST! Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!