• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Kunta-alan neuvottelut jatkuivat järjestökohtaisilla neuvotteluilla

18.05.2020 - 18.26 Uutinen
Kuvituskuva

Kunta-alan sopimusneuvottelut jatkuivat tänään järjestökohtaisilla keskusteluilla, jossa työnantaja kävi läpi tilannetta erikseen jokaisen pääsopijajärjestön kanssa. Seuraavan kerran neuvottelijat tapaavat kaikkien kesken keskiviikkona.

Kuntasektorin neuvottelut jatkuivat tänään järjestökohtaisilla neuvotteluilla.

– JUKO–KT-neuvottelussa käytiin läpi järjestökohtaiset tavoitteet, ja onko niihin tullut muutoksia sovittelijan ratkaisuehdotuksen jälkeen. Meidän tavoitteemme ovat pysyneet likipitäen ennallaan, toki niitä joiltain osin tarkensimme ja tarkennamme, JUKOn ja OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kertoo.

Kunta-alan neuvotteluissa ovat edelleen esillä kiky-tuntien poistaminen, yleisen linjan mukaiset palkankorotukset, poikkeusajan lisä ja oikeudenmukaista palkkausta tukeva ohjelma.

Neuvottelut jatkuvat keskiviikkona klo 10, jolloin pääsopijajärjestöillä on yhteinen neuvottelu.

– Seuraavaksi odotamme, että KT kertoo, miten neuvotteluja jatketaan tai jatketaanko niitä ylipäätään tällä erää vai otetaanko aikalisä lomien yli elokuulle, Luukkainen jatkaa.

Kunta-alan sopijaosapuolia ovat JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sote (Super, Tehy ja Suomen pelastusalan ammattilaiset) ja KT Kuntatyönantajat.

Koska sopua kunta-alan virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa ei ole löytynyt, yli 70 000 OAJ:n kuntasektorilla työskentelevää jäsentä on ilman uutta virka- ja työehtosopimusta. Vanhat virka- ja työehtosopimukset ovat kuitenkin voimassa niin pitkään, kun uusi sopimus tulee voimaan.

Avaintyönantajiin kuuluvien oppilaitosten ja yksityisten päiväkotien sopimusneuvottelut ovat käynnissä. Ratkaisua ei ole vielä myöskään yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusneuvotteluissa.

Teksti: Milla Eronen
Kuva: Leena Koskela

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!