• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Kunta-alan sopimus ratkeaa vappuaattona – valtakunnansovittelijalle vastaukset kello 12:een mennessä

27.04.2020 - 22.12 Uutinen
Kuvituskuva

Valtakunnansovittelija antoi maanantaina ratkaisuesityksensä kunta-alan virka- ja työehtosopimukseksi. Vastauksia hän odottaa neuvotteluosapuolilta vappuaattoon 30.4. klo 12:een mennessä.  

Kunta-alan neuvottelut aloitettiin jo hyvissä ajoin tammikuussa, mutta neuvottelut ajautuivat maaliskuun lopussa tilanteeseen, jossa kaikki mukana olevat osapuolet pyysivät apua valtakunnansovittelijalta. Sovittelua on jatkettu tiiviisti jo kuukauden päivät.   

 

Sovittelussa on neuvoteltu muun muassa sopimuskauden pituudesta, palkankorotuksista  ja  kiky-tunneista. Kysymyksessä on poikkeuksellisen vaikea kokonaisuus ja neuvottelukierros.  

 

Osapuolet voivat joko hyväksyä tai hylätä ratkaisuesityksen. Esityksen sisällöstä ei anneta tietoa julkisuuteen ennen vastausten antamista valtakunnansovittelijalle.  Jos ratkaisua ei nyt synny, vanhoja sopimuksia noudatetaan nykyisin sisällöin siihen saakka, kunnes uudet sopimukset ovat syntyneet.    

 

OAJ:n tulo- ja palkkapoliittinen neuvottelukunta käsittelee  esitystä  torstaina 30.4. klo  7, jonka jälkeen se on  OAJ:n hallituksessa  klo 8.30.  Tämän jälkeen ratkaisu etenee  JUKOn  kunnan neuvottelukuntaan  klo 9.30  ja hallitukseen  klo  11. 

 

Sopimusneuvotteluihin ja sovitteluun ovat osallistuneet JUKO, johon OAJ kuuluu, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sote (Super, Tehy ja Suomen pelastusalan ammattilaiset) ja KT Kuntatyönantajat.  

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Ohjeet lakkoavustuksen hakemiseen 
  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

PSST! Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!