• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Myös yliopistoille ja harjoittelukouluille neuvottelutulos

24.03.2020 - 13.46 Uutinen
Kuvituskuva

Sivistystyönantajien neuvotteluissa saavutettu jälleen merkittävä neuvottelutulos. Se koskee yliopistojen yleistä työehtosopimusta ja yliopistojen harjoittelukoulujen työehtosopimusta. Ratkaisu koskee yli 2 000 OAJ:n jäsentä.

Näin kaikista Sivistan alueen sopimuksista on nyt neuvottelutulokset. Koskaan aiemmin yksityisen opetus- ja tutkimusalan sopimusratkaisut eivät ole valmistuneet ennen kunta-alan tulosta. Sivistan pöydissä vauhditettiin neuvotteluja koronaepidemian vuoksi, joten tuloksia saatiin aikaan jo hyvissä ajoin ennen sopimuskauden päättymistä 31.3.

Yliopistosopimus on Jukon sopimus, mutta yksi sen pääneuvottelijoista on OAJ:sta. Harjoittelukoulujen opetushenkilöstön työehdoista OAJ on  neuvotellut suoraan Sivistan kanssa.

Ratkaisun sisällöstä kerrotaan vasta sen jälkeen, kun sopijaosapuolten hallinnot käsitelleet sitä. OAJ:n hallitus käsittelee yliopistojen neuvottelutulosta. Siihen ottavat kantaa myös neuvottelujärjestö Jukon päättävät elimet.

Sopimusosapuolina yliopistolla ovat myös ammattiliitot JHL ja Pro, ja kaikkien osapuolten pitää hyväksyä neuvottelutulos.

 

 

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Ohjeet lakkoavustuksen hakemiseen 
  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • Sopimusneuvottelut 2022 -sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä ovat aihetunnisteet #oajneuvottelee #lakko2022 #ArvoaAsiantuntijalle

PSST! Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!