• logo
  • logo

Myös yliopistoille ja harjoittelukouluille neuvottelutulos

24.03.2020 - 13.46 Uutinen
Kuvituskuva

Sivistystyönantajien neuvotteluissa saavutettu jälleen merkittävä neuvottelutulos. Se koskee yliopistojen yleistä työehtosopimusta ja yliopistojen harjoittelukoulujen työehtosopimusta. Ratkaisu koskee yli 2 000 OAJ:n jäsentä.

Näin kaikista Sivistan alueen sopimuksista on nyt neuvottelutulokset. Koskaan aiemmin yksityisen opetus- ja tutkimusalan sopimusratkaisut eivät ole valmistuneet ennen kunta-alan tulosta. Sivistan pöydissä vauhditettiin neuvotteluja koronaepidemian vuoksi, joten tuloksia saatiin aikaan jo hyvissä ajoin ennen sopimuskauden päättymistä 31.3.

Yliopistosopimus on Jukon sopimus, mutta yksi sen pääneuvottelijoista on OAJ:sta. Harjoittelukoulujen opetushenkilöstön työehdoista OAJ on  neuvotellut suoraan Sivistan kanssa.

Ratkaisun sisällöstä kerrotaan vasta sen jälkeen, kun sopijaosapuolten hallinnot käsitelleet sitä. OAJ:n hallitus käsittelee yliopistojen neuvottelutulosta. Siihen ottavat kantaa myös neuvottelujärjestö Jukon päättävät elimet.

Sopimusosapuolina yliopistolla ovat myös ammattiliitot JHL ja Pro, ja kaikkien osapuolten pitää hyväksyä neuvottelutulos.

 

 

 

OAJ neuvottelee

PSST! Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!