• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Näissä tehtävissä Olli Luukkainen vaikuttaa

26.10.2020 - 12.44 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen haluaa avoimuuden nimissä vuosittain julkistaa, mitä muita tehtäviä hän hoitaa OAJ:n puheenjohtajan työn ohella.

Olli Luukkainen on Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn puheenjohtaja. Hän on johtanut neuvottelujärjestöä vuodesta 2010, jolloin hänet valittiin OAJ:n johtoon. Tehtävä on sivutoiminen. Hän on myös Akavan hallituksen jäsen, vuosina 2010–2019 hän oli Akavan 1. varapuheenjohtaja.

Tänä vuonna Luukkainen valittiin Kuntien eläkevakuutuksen KEVA:n hallituksen jäseneksi. Hän on myös KEVAn tarkastus- ja riskienhallintavaliokunnan jäsen. Syksyyn 2020 hän oli Valtion eläkerahaston hallituksen jäsen. Hän on myös Keskinäisen työeläkevakuutusyhtiö Varman hallintoneuvoston jäsen.

Luukkainen on työ-, koulutus- ja elinkeinoasiain neuvoston jäsen. Neuvosto on työ- ja elinkeinoministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen asiantuntijaelin.

Lisäksi Luukkainen toimii Okka-säätiön hallituksen jäsen ja Pohjolan opettajajärjestön yhteiselimen Nordiska Lärarorganisationers Samrådin (NLS) hallituksen jäsenenä. Vuosina 2018-2019 hän toimi NLS:n puheenjohtaja. Luukkainen on myös Metropolialueen ammattikorkeakoulujen kehittämisen neuvottelukunnan (3AMK) jäsen ja Maanpuolustuskurssiyhdistyksen hallituksen jäsen.

Osasta tehtäviä Luukkaiselle maksetaan palkkaa tai palkkiota. OAJ:ssä hänellä on kokonaispalkka, joten ylityötä ei kerry eikä ilta- ja viikonlopputöistä makseta erikseen.