• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Nenäpäivän loppukiri käynnissä – vielä ehtii auttaa maailman lapsia!

12.11.2020 - 15.39 Uutinen
Kuvituskuva
Koronasyksy näkyy myös Nenäpäivässä. Turvavälit pitävät, kun OAJ:n koulutusassistentti Mari Yli-Ollilla on keräyslipas kepin päässä.

Oaj:läiset ovat keränneet jo yli 55 000 euroa maailman lapsille torstaihin 12. marraskuuta mennessä. Nenäpäivää vietetään perjantaina 13. marraskuuta.

Maskit naamalla ja käsissä kyltit, joissa kannustetaan lahjoittamaan Nenäpäiväkeräykseen puhelimella. Keräyslippaat kepin nokassa lähinnä muistuttamassa, että vielä ehtii osallistua.

Koronasyksyssä Nenäpäivä-kampanjointi on vaatinut oivalluksia, koska perinteiset tapahtumat on peruttu turvallisuussyistä.

OAJ:n toimistolaisia jalkautui kirittämään keräystä Helsingin keskustaan 12. marraskuuta.

– Kampanjointi on painottunut tänä syksynä somen puolelle. Päätimme kuitenkin pitää perinteistä kiinni ja jalkautua turvallisesti kansan keskuuteen. Lahjoituksia kilahteli kiitettävästi etälippaisiin. Mobiililahjoittaminen näyttää kasvattaneen suosiota, joten emme ottaneet kylttejä turhaan mukaan, nenäpäiväerityisasiantuntija Kaj Raiskio OAJ:n järjestöpalveluista iloitsee.

OAJ:n koulutusassistentit Theressa Lindfelt ja Lilli Heiniö valmiina etäkeräykseen.

 

Moni noteerasi OAJ:n pyrähdyksen kadulla.

 

Vielä kannattaa lahjoittaa, vinkkaa OAJ:n nenäpäiväerityisasiantuntija Kaj Raiskio.

 
Nenäpäivä käy koronaa vastaan!
  • Nenäpäivää vietetään pe 13.11.2020 klo 19–23 Ylen TV1:ssä.
  • Tänä vuonna Nenäpäivän kampanja keskittyy koronavaurioiden korjaamiseen. Maailmalla koulujen sulut ovat jatkuneet keväästä asti, ja koulun tarjoama suoja on kadonnut. Lapsityö, äärimmäinen köyhyys ja tyttöjen ulkoisten sukupuolielinten silpominen ovat lisääntyneet.
  • Osallistu keräykseen viiden euron tekstiviestillä: kirjoita OAJ numeroon 164 99. Lahjoita vapaavalintainen summa Mobile Payn numeroon 220 20. Voit myös lahjoittaa netissä.
  • OAJ on Nenäpäiväkeräyksen pääyhteistyökumppani kolmatta kertaa. Miksi? Lue täältä!

 

Teksti ja kuvat: Salla Hongisto