• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Neuvottelutulos valtion oppilaitosten opetushenkilöstön kiky-tuntien poistumisesta

27.05.2020 - 14.53 Uutinen
Kuvituskuva

JUKO (OAJ) ja Valtion työmarkkinalaitos ovat päässeet neuvottelutulokseen valtion oppilaitosten opetushenkilöstön kiky-tuntien poistoista ja niiden korvaamisista.

Maaliskuun lopussa valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa sovittiin, että valtion oppilaitosten ja opetushenkilöstön työajan pidentämisratkaisujen purkamisesta (kiky) ja niihin liittyvistä järjestelyistä neuvotellaan ja sovitaan opetushenkilöstön osalta erikseen 31.5.2020 mennessä. Neuvottelutulos saavutettiin eilen, mutta ratkaisun sisällöstä kerrotaan sen jälkeen, kun osapuolten hallinnot ovat käsitelleet ratkaisun.

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin yleisen linjan mukainen neuvottelutulos maaliskuun lopussa ja uusia virka- ja työehtosopimuksia on noudatettu 1.4.2020 lähtien. 

Sopijaosapuolina valtion virka- ja työehtosopimuksessa ovat JUKO, Pro, JHL ja Valtion työmarkkinalaitos (VTML). Neuvottelutulos koskee noin 72 000 valtion virkamiestä. Heistä runsaat 600 on OAJ:n jäseniä.

Teksti: Milla Eronen
Kuva: Leena Koskela

Jaa

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!