• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ mukana Taimiteko-hankkeessa – ”Meille on tärkeää kantaa globaalia vastuuta”

15.06.2020 - 15.51 Uutinen
Kuvituskuva
OAJ on Taimiteko-hankkeessa mukana summalla, joka vastaa puolikkaan hehtaarin istutuksesta syntyviä kustannuksia. Kuva: Lassi Karvonen.

OAJ on yksi Akavan 14 jäsenliitosta, jotka ovat tänä kesänä mukana Suomen 4H-liiton Taimiteko-toimintamallissa. Pienetkin teot ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ovat tärkeitä, toteaa OAJ:n järjestöpäällikkö Jenni Arnkil.

Tänä kesänä Pohjois-Pohjanmaan Kärsämäelle alkaa nousta Akava-metsää.

Osana Suomen 4H-liiton Taimiteko-toimintamallia 4,6 hehtaarin kokoiselle Silosaaren vanhalle turvetuotantoalueelle istutetaan lähes 9 000 taimea. Taimia istuttavat suomalaiset nuoret, joista monelle kesätyö on ensimmäinen kosketus työelämään.

– Me satsaamme tähän 2 500 euroa eli puolikkaan hehtaarin istutuskulut. OAJ haluaa olla mukana, sillä meille on tärkeä kantaa globaalia vastuuta ja pienetkin teot ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ovat tärkeitä. Taimiteko-toimintamallissa saamme myös olla mukana tukemassa nuorten työllistymistä, OAJ:n järjestöpäällikkö Jenni Arnkil sanoo.

Katso videota istutuksesta!

OAJ: Teemme hyvää

OAJ tekee solidaarisuustyötä ja kantaa yhteiskunnallista ja globaalia vastuuta. Lue lisää OAJ:n tekemästä kehitysyhteistyöstä, yhteiskuntavastuusta ja teemaan liittyvistä kampanjoista osoitteesta oaj.fi/teemmehyvaa.

 


Teksti: Heikki Pölönen

Kuva: Lassi Karvonen