• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:n Heljä Misukka Akavan 1. varapuheenjohtajaksi – ”Iso vastuu ja suuri kunnia”

22.01.2020 - 17.05 Uutinen
Kuvituskuva

Akavan hallitus valitsi tänään varapuheenjohtajat tuleviksi kahdeksi vuodeksi. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka.

Akavan hallitus valitsi varapuheenjohtajat kaudelle 2020–21. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Heljä Misukka, joka edustaa Opetusalan Ammattijärjestöä OAJ:tä.

– On iso vastuu ja suuri kunnia edustaa noin 600 000:ta Suomen korkeakoulutettua. Kiitän luottamuksesta erityisesti omaa taustayhteisöäni OAJ:tä. 

Katse tulevaisuudessa

Akavan varapuheenjohtajat valittiin hallituksen järjestäytymiskokouksessa. Misukka kertoo, että kokouksessa pohdittiin ja analysoitiin porukalla paljon myös työmarkkinajärjestöjen asemaa.

– Maailma ja yhteiskunta ovat muutoksessa, eikä työmarkkinajärjestöjen asema ole siinä muutoksessa kiveen hakattu. Akava haastaa monen käsitystä siitä, että työmarkkinajärjestöt olisivat muutosten jarruna. Me haluamme olla aktiivisesti mukana suomalaisessa työelämäkeskustelussa ja etsimässä uusia ratkaisuja edessä oleviin ongelmiin. Uskon, että tätä myös nykyiset ja tulevat jäsenemme toivovat.

Puheenjohtajisto on jäsenten peili

Muut Akavan varapuheenjohtajat ovat Akavan Erityisalojen Salla Luomanmäki, Loimun Mikko Salo ja Suomen Ekonomien Timo Saranpää.

Varapuheenjohtajissa on nyt siis sama määrä miehiä ja naisia.

– Akava edistää työelämän tasa-arvoa ja esimerkiksi perhevapaiden jakautumista tasaisemmin miesten ja naisten välillä. Siksi olen iloinen, että tasa-arvo näkyy konkreettisesti myös Akavan puheenjohtajistossa. Miehiä ja naisia on yhtä monta, kuten meidän jäsenissäkin, Misukka toteaa.

 

Teksti: Heikki Pölönen

Kuva: Leena Koskela

Jaa