• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:n jäsenet eivät tee lakonalaista työtä

29.09.2020 - 10.00 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ muistuttaa Oulun kaupungilla työskenteleviä jäseniään siitä, että nämä eivät tee lakonalaista työtä. Oulussa alkaa 30.9. JHL:n ja Jytyn laaja kolmipäiväinen työnseisaus. Se on jatkoa 24.9. toteutetulle työtaistelulle, joka koski ateria- ja puhtauspalveluita.

Järjestöjohtaja Pasi Pesonen toteaa, että kenenkään ei pidä tehdä lakonalaista työtä. Oulun kaupungin palveluksessa olevat OAJ:n jäsenet ja muut jukolaiset tekevät työnseisauksen aikana vain omiin tehtäviinsä kuuluvia töitä.

– Opettajia tai esimiestehtävissä toimivia OAJ:n jäseniä ei voi velvoittaa tekemään töitä, jotka eivät kuulu heidän tehtäväkuvaansa. Työnantaja ei voi velvoittaa tekemään lakonalaista työtä, Pesonen tähdentää.

OAJ:n jäsenet voivat kysyä lisäohjeita omalta luottamusmieheltään.

JHL ja Jyty vastustavat työnseisauksellaan Oulun kaupungin ateria- ja puhtauspalvelujen sekä ICT-palvelujen ulkoistamissuunnitelmia. Liitot ovat rajanneet työtaistelun ulkopuolelle muun muassa tehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmishengelle, terveydelle ja turvallisuudelle. Rajauksista lisää.

Uutista on päivitetty 29.9. klo 15.10 lisäämällä tieto JHL:n ja Jytyn ilmoittamasta, uudesta Oulun kaupunkia koskelusta työtaistelusta, joka alkaa 30.9. ja päättyy 2.10.   

Kuva: Leena Koskela