• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:n suurimman sopimusalan neuvottelut alkoivat

13.02.2020 - 12.54 Uutinen
Kuvituskuva

OVTESin, OAJ:n suurimman sopimusalan, neuvottelut alkoivat 13.2.

Kaikki OAJ:n päätavoitteet – kiky-tuntien poisto tai kunnon kompensaatio, monivuotinen palkkaohjelma, varhaiskasvatuksen opettajien sopimusalasiirto ja työhyvinvoinnin parantaminen – ovat neuvottelupöydässä OVTES-neuvotteluissa.

– Neuvotteluissa pyritään poistamaan myös muun muassa eri opettajaryhmien välisiä perusteettomia eroja palvelussuhteen ehdoissa sekä parantamaan eri opettajaryhmien työsuhteen ehtoja. Neuvottelijat jättivät keskeiset tavoitteensa tänään ja niitä täydennetään myöhemmin tilanteen edetessä, sanoo OVTESin vastuuneuvottelija, neuvottelupäällikkö Pekka Pankkonen.

OVTESin piirissä työskentelee kuntien opetushenkilöstö, lukuun ottamatta varhaiskasvatuksen opettajia ja päiväkodinjohtajia. OAJ:n jäseniä sopimuksen piirissä on reilut 60 000. 

Neuvotteluja käydään KT Kuntatyönantajien kanssa yhden tai kahden tapaamisen viikkovauhdilla maaliskuun loppuun asti. Seuraava neuvottelu on maanantaina 17.2. OAJ on muiden sopimusten tavoin irtisanonut myös OVTESin nykyisen sopimuksen päättymään 31.3.2020.

Teksti: Airi Vuolle
Kuva: Leena Koskela

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!

Jaa