• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ:n syysvaltuusto kokoontuu etäyhteyksin

18.11.2020 - 06.00 Uutinen
Kuvituskuva

Valtuuston syyskokous alkaa tänään Helsingissä. Kokous toteutetaan koronaepidemian vuoksi kokonaan etänä. Asialistalla on isoja ja tärkeitä kokonaisuuksia. Valtuutetut päättävät muun muassa kahden seuraavan vuoden toimintasuunnitelmasta sekä järjestötoiminnan uudistamisesta.

OAJ:n jäsenistön valitsema 150 varsinaisen jäsenen valtuusto kokoontuu hallituksen päätöksen mukaisesti kokoukseen 18.–19. marraskuuta. Tänä syksynä kokous järjestetään kokonaan etänä Teamsin välityksellä.

–  Etäkokous on paras mahdollinen vaihtoehto tässä tilanteessa. Toki etäkokous vaatii monenlaisia erityisjärjestelyjä ja uudenlaisten asioiden huomioimista. Toivon, että saamme kokouksen vietyä yhdessä läpi mahdollisimman sujuvasti, kertoo valtuuston puheenjohtaja Anna Renfors.

Uudistuksen suunta ja toimintasuunnitelma

Asialistalta Renfors nostaa esille erityisesti valtuuston päätökset uudistamisen suuntaviivoista eli siitä, miten OAJ:n toimintaa kehitetään jatkossa.

OAJ:n uuden strategian toimeenpanon valmistelu on ollut yksi tärkeimmistä syksyn 2020 toimenpiteistä. Sen pohjalta on valmisteltu järjestön toimintasuunnitelma vuosille 2021–2022, jossa asetetaan tavoitteet koko järjestön toiminnalle seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Toimintasuunnitelman lisäksi valtuusto päättää esimerkiksi ammattijärjestötoiminnan uudistamisesta ja siihen liittyvistä toimenpiteistä.

– Toivon, että jäsenemme voisivat tulevaisuudessa osallistua aiempaa monipuolisemmin toimintaan, ja että rakenteita voitaisiin uudistaa jäsenlähtöisesti. Ilman jäseniä meillä ei ole myöskään järjestöä. Siksi kaiken toiminnan lähtökohtana tulee olla jäsen ja rakenteiden tulee ennen kaikkea palvella jäsenten edunvalvontaa, painottaa Renfors.

Kentän kuulumiset puheenjohtajalle

Renfors odottaa valtuuston syyskokouksessa kuulevansa valtuutetuilta ennen kaikkea kentän kuulumisia.

– Odotan valtuutettujen käymää keskustelua ajankohtaisista koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan kysymyksistä. Korona-aika on vaikuttanut kenttämme työntekijöiden arkeen monin tavoin. Juuri nyt on tärkeää kysyä toinen toiseltamme mitä sinulle kuuluu, Renfors toteaa.

Teksti Henna Honkalo