• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Syksy tuo palkankorotuksia, koronaepävarmuutta ja isoja koulutuspoliittisia päätöksiä – katso video

03.08.2020 - 10.10 Uutinen
Kuvituskuva

Koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan syksy käynnistyy vilkkaana vaativan koronakevään ja kesän hengähdystauon jälkeen. Katso OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen katsaus ajankohtaisiin asioihin videolta.

OAJ seuraa lukuvuoden käynnistyessä tarkkaan koronavirustilannetta ja siihen liittyviä poliittisia päätöksiä. Tuemme kaikkia jäseniämme, jotta he voisivat tehdä työtään mahdollisimman sujuvasti ja turvallisesti.

"Katsomme jossain määrin utuisissa merkeissä tulevaisuuteen. Ihan tarkkaan emme voi tietää, millaisen varjon tai vaikutuksen korona tekee elämäämme ja työskentelyymme", OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo.

"Uskon, että kevät antoi meille kuitenkin sellaista kokemusta, joka auttaa meitä onnistumaan ja selviämään hyvin myös tulevissa tilanteissa."

 

OAJ vaikuttaa budjettineuvotteluissa

Koronatilanteen seuraamisen lisäksi OAJ keskittyy syksyllä koulutuspoliittiseen vaikuttamiseen.

Syyskuun puolivälissä Suomen hallitus valmistelee ensi vuoden talousarviota. Yksi suurimmista päätettävistä asioista on oppivelvollisuuden pidentäminen, josta hallitus tekee esityksen budjettineuvottelujen yhteydessä.

Muita merkittäviä asioita ovat ratkaisut jatkuvan oppimisen ja kolmiportaisen tuen vahvistamiseksi.

 

Palkankorotukset tilille elokuussa

Opetusalalla työskentelevien palkkapussiin kilahtavat elokuussa ensimmäiset palkankorotukset, joista sovittiin viime kevään sopimusneuvotteluissa. Palkankorotusten taso on sama kuin kaikilla muillakin suomalaisilla työntekijöillä.

Lue lisää sopimusneuvottelujen tuloksista tästä.

 

OAJ uudistuu

OAJ:n uudistustyö alkaa kantaa hedelmää syksyllä. OAJ:n valtuusto kokoontuu elokuun puolivälin jälkeen hyväksymään järjestön uuden strategian.

Lisäksi käynnissä olevassa järjestötoiminnan kehittämishankkeessa pyritään vastaamaan jäseniltä tulleisiin viesteihin ja vaatimuksiin toiminnan uudistamisesta.

 

Seuraa OAJ:n lukuvuoden avajaisia verkossa

Keskiviikkona 5.8. luomme tarkemman katsauksen tulevaan OAJ:n lukuvuoden avajaisinfossa. Tiedotustilaisuutta voi seurata suorana verkossa klo 9 alkaen oaj.fi:ssä ja tämän linkin kautta.

 

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kertoo syksyn ajankohtaisista asioista videolla. Katso video tästä:

Koronavirus: Ohjeita ja tietoa poikkeusoloista

  • OAJ kokoaa verkkosivuilleen vastauksia jäsenten koronavirusta koskeviin kysymyksiin. Tutustu: oaj.fi/koronavirus
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö viestii koronaviruksesta ja siihen varautumisesta täällä.
  • Opetushallitus julkaisee verkossa ohjeita ja tukimateriaalia opettajille sekä opetuksen ja koulutuksen järjestäjille. Tutustu täällä!
  • Terveyden ja hyvinvoinnin laitos seuraa koronavirustilannetta ja vastaa kysymyksiin. Tutustu THL:n tilannekuvaan ja usein kysyttyihin kysymyksiin!
  • Työterveyslaitos ohjeistaa työpaikkoja koronavirusepidemian ehkäisemisestä. Tutustu ohjeisiin!