• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Touhulan yrityssaneeraus huolettaa opettajia – OAJ on jäsentensä tukena

15.05.2020 - 12.47 Uutinen
Kuvituskuva

Touhula on jättänyt yrityssaneeraushakemuksen. Päiväkotiketjun palveluksessa työskentelevissä OAJ:n jäsenissä tieto saneerauksesta on herättänyt huolta työpaikan puolesta. OAJ:ssä tilannetta seurataan ja tuetaan jäseniä.

Suuri yksityinen päiväkotiketju Touhula on jättänyt vaikean taloudellisen tilanteensa vuoksi yrityssaneeraushakemuksen torstaina 14. toukokuuta.

Toimenpiteellä pyritään yhtiön tiedotteen mukaan tervehdyttämään Touhulan talous ja varmistamaan toiminnan jatkuvuus. Yrityssaneerauksella ei tiedotteen mukaan ole välittömiä vaikutuksia päiväkotien toimintaan, vaan arki varhaiskasvatuksessa jatkuu kuten tähänkin asti.

 

OAJ tukee jäseniään

OAJ:ssä yksityisissä päiväkodeissa työskentelevän jäsenistön edunvalvontaa hoitaa työmarkkinaedunvalvonnan erityisasiantuntija Timo Mäki. Hän on jo saanut yrityssaneerausta koskevia yhteydenottoja Touhulan henkilökunnalta. Huolestuneita yhteydenottoja on tullut myös Varhaiskasvatuksen opettajien liittoon.

– Ihmisillä on ymmärrättävästi akuutti huoli työsuhteen jatkumisesta, kun vielä ei tiedetä, aikooko Touhula esimerkiksi sulkea joitain päiväkotejaan, Timo Mäki sanoo.

Touhula on luvannut kertoa mahdollisista toimenpiteistä toukokuun aikana.

– Seuraamme tilannetta tiiviisti ja olemme tietysti jäsentemme tukena, jos yrityssaneerauksella on vaikutuksia heidän työsuhteeseensa, Mäki sanoo.

 

Teksti: Heikki Pölönen

Kuva: Leena Koskela

Liity OAJ:n jäseneksi

Jäsenyyden edellytyksenä on työskentely palkansaajana koulutus-, kasvatus- tai tutkimusalalla. Jäsenmaksu määräytyy kokonaisansioidesi mukaan, ja jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen.

Liity jäseneksi!