• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Valtiosektorille syntyi neuvottelutulos

31.03.2020 - 19.01 Uutinen
Kuvituskuva

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin yleisen linjan mukainen neuvottelutulos tiistaina alkuillasta. OAJ:n jäseniä sopimuksen piirissä on reilu 600.

Syntynyt neuvottelutulos menee seuraavaksi järjestöjen hallintojen käsittelyyn ja sopimuksen sisällöstä kerrotaan, kun kaikkien neuvotteluosapuolten hallinnot ovat sen hyväksyneet.

Valtion virkaehtosopimuksen jälkeen neuvotteluvuorossa ovat tarkentavat virkaehtosopimukset, joiden piiriin kuuluvat valtiolla työskentelevät OAJ:n jäsenet. Tällaisia ovat mm. Valteri-koulu, kielikoulut eli Helsingin ranskalais-suomalainen koulu ja Suomalais-venäläinen koulu sekä Helsingin eurooppalainen koulu. Lisäksi Opetushallituksen alaisuuteen kuuluvat Saamelaisalueen koulukeskus ja Meriturva. Valtion oppilaitoksia ovat lisäksi Rikosseuraamuslaitoksen alainen koulutuskeskus, SM:n alainen Pelastusopisto sekä THL:n alaiset koulukodit.

Valtion virkaehtosopimus päättyy 31. maaliskuuta. Sopimuksettomassa tilassa noudatetaan vanhoja työehtoja, kunnes uudet sopimukset on hyväksytty. 

 

3.4. Pelastusopisto kohdalla STM korjattu SM:ksi. 

Jaa

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!