• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Educa verkossa -tapahtumaa seurattiin laajasti ympäri maailman

01.02.2021 - 14.07 Uutinen
Kuvituskuva

Lauantaina päättyneessä Educa verkossa -tapahtumassa oli seuraajia kahden päivän aikana yhteensä 15 649, joista 1 490 ulkomailta, 83 eri maasta. Tapahtuman tallenteet ovat kaikkien katsottavissa aina huhtikuun loppuun saakka.

Perinteinen Educa järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kokonaan verkkotapahtumana koronatilanteen vuoksi. Osa ohjelmista nauhoitettiin jo etukäteen, mutta mukana oli myös live-ohjelmaa.

— Olemme todella tyytyväisiä siihen, miten hyvin Educa verkossa -tapahtuma otettiin vastaan. Suosio yllätti meidät positiivisesti, kertoo tapahtumaa OAJ:n puolesta koordinoinut Riitta Silvonen.

Messukeskuksessa järjestetty tapahtuma keräsi viime vuonna ennätysyleisön, kun paikalle kerääntyi yli 20 000 opetus- ja koulutusalasta kiinnostunutta. Educan on tarkoitus palata ensi vuonna messukeskukseen.

— Saimme myös jonkin verran toiveita, että myös jatkossa ohjelmaa olisi mahdollista seurata myös etänä. Kaikilla kun ei ole mahdollisuutta päästä paikalle. Tätä varmasti pohdimme ensi kertaa varten, Silvonen sanoo.

Tapahtuman tallenteet katsottavissa jälkikäteen

Educa verkossa -tapahtuman perjantain ohjelma oli suunnattu pääasiassa kansainväliselle yleisölle. Lauantaina oli muun muassa eduskuntapuolueiden puheenjohtajapaneeli, jossa keskusteltiin koulutuksesta. Lauantaina palkittiin myös vuoden opetusteko. Palkinnon sai turkulainen päiväkoti Ketunpesä. Vuoden koulutusvaikuttaja -tunnustus puolestaan myönnettiin kaikille Suomen opettajille.

Educan tallenteet ovat kaikkien katsottavissa huhtikuun loppuun saakka messukeskuksen Educa-sivuilla

Educa järjestetään seuraavan kerran 28.—29. tammikuuta vuonna 2022.