• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Educa verkossa, poimi tärpit: Miten korkeakoulut vastaavat odotuksiin, mitä koulutusvienti tarkoittaa henkilöstölle?

13.01.2021 - 10.37 Uutinen
Kuvituskuva

Korkeakoulut ovat yhteiskunnan kasvavien odotusten kohteena, mutta miten odotuksiin vastataan? Tätä pohditaan Educa verkossa -tapahtuman webinaarissa 29.1. Webinaarin toisessa osiossa pureudutaan koulutusvientiin.

Millainen on korkeakoulujen tulevaisuuskuva, miten teemme korkeakouluista yhä parempia paikkoja oppia ja työskennellä?

Aihetta käsittelevät Educa verkossa -tapahtuman webinaarissa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston Arenen puheenjohtaja Mervi Vidgren, yliopistojen rehtorineuvoston Unifin puheenjohtaja Keijo Hämäläinen ja OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka.

Osion järjestävät yhteistyössä OAJ, Arene ja Unifi.

Mikä koulutusviennissä toimii ja mikä ei?

Webinaarin toinen osa keskittyy koulutusvientiin, jonka edistäminen on Sanna Marinin hallituksen keskeinen tavoite. Yliopistojen ja korkeakoulujen henkilöstö osallistuu aktiivisesti koulutusvientihankkeisiin. Osiossa tarkastellaan ulkomaille lähtevän henkilöstön asemaa, työoloja ja hyvinvointia.

Esitysten aiheina ovat muun muassa koulutusvienti ilmiönä, toiminnan kehittämisen edellytykset ja se, mikä henkilöstön näkökulmasta toimii ja mikä ei. Osion järjestävät yhteistyössä OAJ, Tieteentekijöiden liitto, Professoriliitto ja Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu.

Korkeakoulujen tulevaisuutta käsittelevään osioon ei tarvita erillistä ilmoittautumista. Koulutusvientiosioon voi ilmoittautua täällä.

Educa järjestetään tänä vuonna kokonaan verkossa 29.–30.1. Katso koko ohjelma ja seuraa tapahtuman verkkosisältöä osoitteissa educamessut.fi ja oaj.fi/educa.

Rekisteröidy jo nyt mukaan Educan verkkotapahtumaan!