• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Forssan seudulla opetusalan henkilöstöä rokotetaan jo

27.04.2021 - 10.46 Uutinen
Kuvituskuva

Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymä perusti rokotuspoolin, jossa varaamatta jääneitä rokotteita rokotusaikoineen tarjotaan halukkaille opettajille. Tilaisuuteen on tarttunut jo lähes pari sataa opettajaa päiväkodeista, peruskouluista ja lukioista.

Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymä, johon kuuluvat Forssan kaupunki, Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä, teki oman priorisointipäätöksensä rokotusten suhteen ja rokottaa opetusalan henkilöstöä varaamatta jääneillä rokotteilla. Opettajat voivat halutessaan ilmoittautua sivistysviraston rokotepooliin.

— Kun soitto rokotukseen tulee, opettaja saa lähteä välittömästi vaikka kesken tunnin hakemaan rokotetta, kertoo kunnan pääluottamusmies Jukka Lampila.

Opetushenkilöstö on ottanut päätöksen ilolla vastaan.

— Arviolta jo yli puolet päiväkotien ja koulujen opetushenkilöstöstä on ilmoittanut halukkuutensa rokotukseen. Opetushenkilöstön priorisointi on mielestäni perusteltua tartuntojen leviämisen rajoittamiseksi ja turvallisen työskentelyn varmistamiseksi, hän sanoo.

Aloite ratkaisusta tuli Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymästä.

— Heidän ehtonsa oli, että rokotettavan henkilön on päästävä lähtemään nopeasti, kun ilmoitus vapaasta rokotusajasta tulee. Rehtorit ja päiväkodin johtajat huolehtivat sitä, että luokalle tai ryhmälle on joku valvoja sen aikana, kun henkilö käy rokotuksessa, Forssan sivistystoimenjohtaja Jarmo Pynnönen kertoo.

— Tarjous oli hyvä sekä henkilöstämme että myös terveydenhuollon kuntayhtymän kannalta. Näin saamme hyödynnettyä muutoin käyttämättömät rokotusajat sekä rokotettua opetushenkilöstön.

— Tämä on kyllä esimerkillistä toimintaa! Toivottavasti myös muut kunnat innostuvat seuraamaan Forssan seudun mallia, OAJ:n erityisasiantuntija Teija Golnick toteaa.

Ilkka-Pohjalaisen mukaan myös Vaasassa rokotettiin huhtikuussa opettajia, kun satoja koronarokotteita uhkasi jäädä käyttämättä.

Teksti: Milla Eronen
Kuva: Leena Koskela