• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Hallitus hyväksyi paikallisia sopimuksia

09.06.2021 - 15.14 Uutinen
Kuvituskuva

Keskiviikkona kokoontunut OAJ:n hallitus hyväksyi paikallisia vuosityöaikasopimuksia Helsingin, Espoon ja Tampereen sairaalakouluihin sekä Kainuun ammattiopistoon.

Espoon, Helsingin ja Tampereen sairaalakoulussa sovelletaan konsultatiivisen erityisopettajan osalta paikallista sopimusta 1.8.2021 lukien.

– Hanke paikalliseen sopimukseen lähti sairaalakoulujen erityisopettajista. He olivat tulleet siihen tulokseen, että vuosityöaikamalli sopisi heille parhaiten. Se on myös palkkauksellisesti parempi, kertoo OAJ:n erityisasiantuntija Aleksi Tervamaa.

OAJ:n tulo- ja palkkapoliittinen toimikunta esitti OAJ:n hallitukselle, että Kajaanissa Kainuun ammattiopistossa noudatetaan paikallista sopimusta eräiden opettajien osalta 1.8.2021 lukien.

– Kainuun ammattiopistossa sovelletaan paikallista sopimusta kolmen opettajan yksikössä, jossa opettajat haluavat pysyä vuosityöajassa, kertoo OAJ:n neuvottelupäällikkö Eila Urpilainen.

OAJ:n hallitus hyväksyi myös Vantaan Vierumäen koulun vuosityöaikakokeilun jatkon. Sopimusta jatketaan seuraavien kahden lukuvuoden ajan 1.8.2021–31.7.2023.

Teksti: Henna Honkalo