• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Hallitus hyväksyi paikallisia sopimuksia

26.08.2021 - 18.14 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n hallitus hyväksyi kesäkuun ja elokuun kokouksissaan paikallisia vuosityöaikasopimuksia Helsingin, Espoon ja Tampereen sairaalakouluihin sekä Kainuun ammattiopistoon.

Espoon, Helsingin, Tampereen, Joensuun ja Oulun sairaalakouluissa sovelletaan konsultatiivisen erityisopettajan osalta paikallista sopimusta 1.8.2021 - 31.12.2022.

– Hanke paikalliseen sopimukseen lähti sairaalakoulujen erityisopettajista. He olivat tulleet siihen tulokseen, että vuosityöaikamalli sopisi heille parhaiten. Se on myös palkkauksellisesti parempi, kertoo OAJ:n erityisasiantuntija Aleksi Tervamaa.

OAJ:n tulo- ja palkkapoliittinen toimikunta esitti OAJ:n hallitukselle, että Kajaanissa Kainuun ammattiopistossa noudatetaan paikallista sopimusta eräiden opettajien osalta 1.8.2021 lukien.

– Kainuun ammattiopistossa sovelletaan paikallista sopimusta kolmen opettajan yksikössä, jossa opettajat haluavat pysyä vuosityöajassa, kertoo OAJ:n neuvottelupäällikkö Eila Urpilainen.

OAJ:n hallitus hyväksyi myös Vantaan Vierumäen koulun vuosityöaikakokeilun jatkon. Sopimusta jatketaan seuraavien kahden lukuvuoden ajan 1.8.2021–31.7.2023.

Uutista on päivitetty 26.8.2021. Uutiseen on lisätty hallituksen 25.8. kokouksessa tekemät päätökset koskien Joensuun ja Oulun sairaalakouluja.

Teksti: Henna Honkalo