• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

”Kiitos ja anteeksi!” – Radio Novan juontajat muistelevat opettajiaan liikuttavalla videolla

22.10.2021 - 10.13 Uutinen
Kuvituskuva
Jos katsot yhden videon tänään, katso tämä, kannustaa Radio Nova sosiaalisessa mediassa. Videolla kanavan juontajat Mari Valosaari, Aki Linnanahde ja Suvi Hartlin muistelevat elämänsä opettajia.

Loka-marraskuussa Radio Novalla keskustellaan opettajien tekemän työn merkityksestä. Videolla kanavan juontajat muistelevat opettajiaan ja sanovat heille kiitos. Videolla nähdään myös kyyneleitä ja pyydetään anteeksi, ettei aikoinaan välttämättä osannut riittävästi arvostaa omia opettajia.

Radio Novan juontajat Aki Linnanahde, Mari Valosaari ja Suvi Hartlin kertovat Novan somevideolla omakohtaisia kokemuksia elämänsä opettajista. Opettajien muistelun lomassa ei kyyneliltäkään vältytty. 

Juttu jatkuu videon jälkeen.

 


”Hänellä on ollut niin iso merkitys elämääni”

Videolla Suvi Hartlinin opettajamuistelu vie hänet yli 30 vuoden takaiseen hetkeen, jossa opettaja näki, että hän onnistui, ja oli siitä vilpittömän iloinen. 

”Muistan vieläkin, miltä hänen parfyyminsa tuoksui, kun hän sanoi, että huomaatko, mitä tapahtuu, kun yrität.”

Hartlin pohtii, että opettajien tekemän työn merkitys voi kiteytyä pieniinkin katseisiin ja eleisiin sekä jämäkkyyteen, joka luo turvaa lapselle.

”Sillä on poskettoman suuri merkitys siihen, millainen vaikka minä olen tänä päivänä. Hänellä on ollut niin iso merkitys mun elämään, että hän ei varmaan itse kuvitellakaan, kun luokat vaihtuvat ja vuosikymmenet vierivät.

Kiitos ja anteeksi

Videolla Aki Linnanahde muistelee lukioaikaista historianopettajaansa, joka sai vähän villit teinipojatkin kiinnostumaan historian opiskelusta. 

Mari Valosaari puolestaan kertoo lapsensa opettajasta ja siitä, miten hienoa on, että tämä ei ainoastaan opeta aakkosia vaan on myös roolimalli. Hän välittää myös omille ala- ja yläkoulun aikaisille opettajilleen Pyhäntään kiitoksen sekä anteeksipyynnön.

”Anteeksi siitä, että en varmasti osannut arvostaa teidän työtänne silloin lapsena ja nuorena. Mutta kiitos joka ikisestä opista, jonka olette mulle opettaneet.”

OAJ kannustaa jokaista huomaamaan opettajien merkityksen

Tulevina viikkoina Radio Novan kanavilla keskustellaan opettajien tekemän työn merkityksestä. Myös kuulijoita kannustetaan mukaan keskusteluun. 

OAJ:n ja Radio Novan yhteistyö on jatkumoa Tehdään tulevaisuuksia -hankkeelle. Hankkeella OAJ haluaa järjestön strategian mukaisesti vahvistaa opettajuuden arvostusta. 

Keväällä 2021 hanke nosti esiin eri koulutusasteilla ja eri tehtävissä työskentelevät opettajat, jotka kertoivat ajatuksiaan työnsä merkityksestä, parhaista puolista sekä haasteista, jotka kaipaavat korjaamista.

Tänä syksynä on puolestaan kannustettu jokaista huomaamaan, miten suuri merkitys opettajilla on ollut omassa elämässä.

Katso myös Minna Kuukan, Esko Eerikäisen ja Niina Backmanin opemuistelut!

Teksti: Heikki Pölönen

Uutista muokattu 1.11. klo 9.55: Lisätty toinen video jutun loppuun.

 

Sanotaan yhdessä #KiitosOpettaja!

Sanotaan yhdessä #KiitosOpettaja!

Tuleeko mieleen opettaja, jonka merkitys onkin elämäsi varrella kasvanut suuremmaksi kuin osasit ehkä kuvitellakaan? Tutustu Peter Nymanin, Seela Sellan, Jani Toivolan ja Ina Mikkolan tarinoihin ja jaa omasi. Nostetaan yhdessä esiin, miten suuri vaikutus opettajien työllä on ollut siihen, millaisiksi olemme kasvaneet!

TEHDÄÄN TULEVAISUUKSIA
 
Jaa